Антонио Бандерас ще играе Пикасо в 33 Days на Карлос Саура

Pinterest LinkedIn +

Трикратно номинираният за Златен глобус и двукратно отличен с Европейска филмова награда испански актьор Антонио Бандерс ще се превъплъти в Пабло Пикасо в предстоящата пълнометражна френско-испаноезична кино продукция 33 Days на Карлос Саура, чиито снимки ще бъдат осъществени през лятото на 2013 г.

51-годишният актьор ще влезе в образа на 56-годишния Пикасо, пресъздавайки периода от живота му, в който прочутият художник и скулптор създава една от най-емблематичните си творби – стенописът "Герника".

През 1937 г., година след избухването на Гражданската война в Испания, републиканското правителство иска от Пикасо да нарисува стенопис за испанския павилион на Световното изложение. Той приема поръчката, избирайки за тема ужаса на войната и по-точно случилото се с баското селище Герника, което германските съюзници на Франко сриват със земята. Заглавието на филма се отнася до периода от време, което влага в стенописа, дълъг близо осем метра (височината му е 3,5 м).

В интервю за El Pais Бандерас споделя, че от доста време е преследвал възможността да се превъплъти в Пикасо (той партнира на Салма Хайек и Алфред Молина в биографичния филм за Фрида Кало от 2002 г., където влезе в образа на мексикански художник и общественик Давид Алфаро Сикейрос - активен участник в мексиканската революция), както и че родният му дом се намира на четири пресечки от неговия.

В 33 Days ще бъде застъпена и връзката му с Дора Маар – художник, фотограф и негова муза по време на войната. Предстои да стане ясно името на актрисата, на която ще бъде поверена ролята на Маар, чийто портрет, нарисуван от Пикасо, бе продаден за близо $15 млн. на търг в Сотбис през 2008 г.

Преди Бандерас, в образа на Пикасо са влизали актьори като сър Антъни Хопкинс, Омид Джалили (Modigliani) и Марсел Ди Фонзо Бо (Midnight In Paris). Преди премиерата на 33 Days испанецът ще може да бъде видян в He Loves Me, Autómata и Justin and the Knights of Valour, а също така в Castro's Daughter, в случай, че приеме предложената му роля - на кубинския диктатор Фидел Кастро.


Press ENTER to look up in Wiktionary or CTRL+ENTER to look up in Wikipedia
Сподели.