Том Круз сам изпълнява екстремни каскади в "Мисията невъзможна 4" (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Спиращите дъха каскади в четвъртата част на хитовата екшън поредица "Мисията невъзможна" - "Режим фантом", изглеждат невъзможни за изпълнение, като се явяват и сериозно предизвикателство пред голямата звезда в каста на филма - Том Круз (Tom Cruise).

Актьорът отдавна е известен с това, че предпочита сам да реализира опасните сцени в различните продукции, в които участва, и Mission Impossible: Ghost Protocol не прави изключение.

В специално мейкинг видео, показващо кадри от работния процес, се вижда как Том Круз заснема каскадата, при която се спуска от най-високата сграда в света – Бурж Халифа в Дубай.

Гледката, в която Круз хвърчи надолу с лице към земята по вертикалната фасада на 828-метровата кула, действително е впечатляваща и показва, че дори и месеци преди да навърши 50-годишна възраст, звездата е в перфектна физическа форма.

Снимани с IMAX технология, кадрите буквално спират дъха, провокирайки любопитството ни към предстоящия да се появи съвсем скоро на екран четвърти епизод от шпионската поредица.

В "Мисията невъзможна: Режим фантом" тайната служба IMF е закрита. Обвинен за терористична атака над Кремъл, Итън Хънт и колегите му от агенцията са отстранени, когато президентът на САЩ дава началото на мисия "Режим Фантом". Без каквито и да е ресурси и подкрепление, героят на Круз трябва да намери начин да изчисти името на агенцията и да предотврати друга атака.

Компания на голямата звезда в каста правят и други познати имена – Джереми Ренър, Пола Патън, Ани Капур, Саймън Пег и др. Режисурата пък е дело на Брад Бърд (Brad Bird), който рязко сменя амплоато, след като до този момент работи най-вече над анимационни хитове като "Рататуй" и "Феноменалните".  

А фактът, че продуцент на лентата е небезизвестният Джей Джей Ейбрамс, ни кара допълнително да чакаме с нетърпение датата 16 декември, когато "Мисията невъзможна: Режим Фантом" тръгва по кината и IMAX у нас.


Сподели.