"То" се превърна в най-доходоносния хорър за всички времена

Pinterest LinkedIn +

Новата кино версия на "То" задмина "Екзорсиста" и се превърна в най-доходоносния хорър филм за всички времена.

Две седмици след премиерата на дългоочакваната лента на режисьора Андрес Мушети, която е базирана на едноименното произведение на писателя Стивън Кинг, тя спечели 236,3 млн. долара в САЩ и над 200 млн. долара в останалата част от света.

И макар че според мнозина на върха на класацията за най-успешен хорър все още е филмът "Шесто чувство", който през 1999 г. се справи също толкова успешно в боксофиса, истината е, че той е квалифициран като драма, мистерия и трилър. Дори и да бъде признат за хорър обаче, конкуренцията между двете ленти е толкова ожесточена, че се очаква съвсем скоро "То" да задмине по приходи филма, в който звездите са Брус Уилис и Хейли Джоел Осмънт, и внушителните му 672,8 млн. долара приходи.

Преминавайки прага от 300 млн., "То" влезе и в култувата петица на R-rated филмите, достигнали такива суми. R-rated са онези продукции, които не могат да бъдат гледани от лица под 17-годишна възраст, освен ако не са с придружители. Този рейтинг се дава, когато във филма има използване на груб език, насилие, голота и се показва употреба на наркотици.

Сподели.