18 Март 2018, 15:18

Тазгодишният Софийски автосалон е с амбицията да бъде най-големият в цялата му история

Google+ Pinterest LinkedIn +

По-голяма площ, повече компании и над 50 премиери се очакват на Международния автомобилен салон София 2017.

В средата на октомври "Интер експо център" в София ще бъде домакин на поредното издание на Софийския автосалон, който се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България. Международният автомобилен салон "София 2017" има амбицията да бъде най-големият в цялата история на събитието, която се простира 26 години назад.

Ще има общо над 1230 изложители, включително всички водещи автомобилни производители. Те ще представят над 50 премиери на нови модели, като посетителите на салона ще могат да тестват лично над 80 автомобила и мотоциклета.

Софийският салон е част от календара на OICA (Международната организация на производителите на автомобили) от 1999 г. насам и има същия статут като изложенията в Детройт, Женева, Париж и Франкфурт.

Салонът ще бъде открит на 13 октомври и ще бъде отворен за посетители от 14 до 22 октомври. Добре ще е да си отделите повече време, защото тази година Автосалонът е и с най-голямата си площ досега − 10 500 кв. метра, на които ще бъдат представени над 200 експоната. Доста от премиерите идват у нас по-малко от месец след официалния си дебют на автосалона във Франкфурт.

Производителите ще представят автомобили от всички класове, като не са пропуснати и електрическите и хибридните модели. Изложителите ще покажат над 50 подобни предложения, които вече са неизменна част от автомобилния свят и предизвикват все по-голям интерес. 

Друг голям фокус ще са SUV и кросоувър моделите. Те се налагат като все по-предпочитан избор на пазара и автомобилните производители имат много нови предложения в този сегмент и в доста ценови категории.

Освен автомобили на Автосалона ще има и доста технологии. Ще бъдат показани методи за отстраняване на щети от градушки, продукти за поддръжка на добрия вид на автомобилите и много други.

Организаторите очакват над 60 000 посетители. Ако не можете да посетите изложението, Avtora.com ще ви държи в течение с най-интересните новини и премиери от събитието.

Сподели.