"Тилт" грабна награда за дебют на кино фестивал в Лондон

Pinterest LinkedIn +

Дебютният филм на Виктор Чучков-син - "Тилт", бе отличен с приза за най-добър дебют на престижния кино фестивал "Рейнднес". Церемонията по награждаването се състоя на 8 октомври в кино "Аполо" в Лондон, където конкурсът се провежда всяка година от 1992 г. насам.

Надпреварата се определя като "най-добрият фестивал за независимо кино от тази страна на Атлантика", от британския "Гардиън". 

В журито, определящо победителите тази година, бяха звездата от "Две димящи дула" Декстър Флечър, главният редактор на Новините в Screen International – Уенди Мичъл и актрисата Хелън Маккрой, известна с ролите си в поредицата "Хари Потър" и "Интервю с вампир".

В надпревара с родното заглавие бяха продукции от Япония, Норвегия, Италия и САЩ.

"В цялата селекция имаше изключителни филми, така че изборът на победителите тази година беше особено труден", коментира директорът на фестивала Елиът Гроув.

За сравнение, в предишните издания на феста, за победители бяха определяни отличеният с Оскар "Криминале" на Куентин Тарантино (Quentin Tarantino), както и номинираният за Оскар "Мементо" на Кристофър Нолан (Christopher Nolan).

Сподели.