Тийбег от "Prison Brake" снима "Hitman" в България

Pinterest LinkedIn +

Едноименната филмова адаптация на култовата компютърна игра "Hitman" се снима в момента в България, научи Avtora.com.

Слухове за филмова екранизация на играта се появиха още през 2005 г., като тогава за изпълнител на главната роля беше спряган Вин Дизел (Vin Diesel).

В съвсем различен актьорски състав обаче продукцията на "20th Century Fox" и "EuropaCorp" ще бъде режисирана от Ксавие Генс (Xavier Gens), а главната роля на Агент 47 е поверена на Тимъти Олифант (Timothy Olyphant), който се снима и в четвъртата част на "Умирай трудно". Партнират му актьори като Дъгрей Скот (Dougray Scott), Олга Кириленко (Olga Kurylenko) и Робът Непър (на снимката, Robert Knepper), известен на българската публика с ролята си в сериала "Бягство от затвора".

Снимките на "Hitman" започнаха в и около София на 27 март и ще продължат общо 12 седмици в България, а по-късно се планира снимачният период да продължи в Южна Африка, Истанбул, Санкт Петербург и Лондон. В момента целият екип, включително и Люк Бесон (Luc Besson), който е един от продуцентите на лентата, работят по продукцията в България.

Сценарият на филма, създаден от дело на Скип Уудс (Skip Woods), е базиран на изключително успешната игра Hitman (Eidos/IO Interactive). Играта е изградена около мисиите на генно-подобрения асасин (наемен убиец) с кодово име 47, който работи за мистериозна агенция. Първата част на играта е създадена през 2000 г., а първите три игри се продават в над 10 милиона копия.
Сподели.