Thievery Corporation напълниха до краен предел зала Христо Ботев

Pinterest LinkedIn +

Снощи, 31 май, cтоличната зала Христо Ботев се изпълни до краен предел с публиката, дошла за първия концерт в България на неподлежащата на тесни стилови определения американо-интернационална група Thievery Corporation.

Възторгът на българските фенове спечели сърцата на 12-те музиканти, чието турне за първи път включва и Балканите.

След участия в Белград, Загреб и Скопие, Роб Гарза (Rob Garza) и Ерик Хилтън (Eric Hilton), заедно със своя full band от двама пекусионисти, китарист-ситаристa Роб Маерс (Rob Myers), басист, брас от тромпет и саксофон и 4-ма вокалисти изпълниха най-емблематичните си парчета и пред българската публика.

"Le Monde", "Lebanese BLond", "So Come Voce", "Liberation Front", "38.45", "Revolution Dub", "Pela Janela" и разбира се "Richest Man In Babylon" бяха само част от плей-листа на уникалната формация.

Малко преди да излязат на сцената, на кратка пресконференция, Гарза и Хилтън споделиха, че не могат да повярват, че музиката им има толкова почитатели в тази част от Европа. От отговорите им на журналистическите въпроси стана ясно, че за тях участието на живо е свързано с по-голямо спокойствие от работата в студио, но носи по-силна емоция заради непосредствения контакт с публиката.

Сравнявайки времето, когато не са били толкова известни с настоящето, двамата музиканти признаха, че единствено когато се връщат във Вашингтон, могат спокойно да се разхождат по улиците без да са център на внимание.

Малко след 21:00 часа, Гарза и Хилтън се появиха на сцената пред наелектризираната публика и откриха концерта си с едноименното парче от последния си албум "Cosmic Game". След него на сцената излязоха и останалите инструменталисти, а за отделните песни, които в албумите се изпълняват от гост-музиканти като Notch, Patric de Santos, David Byrne, Perry Farrel и мн. други, вокалисти бяха невероятният растафариенец Zee, Lou Lou и Sista Pat и зашеметяващо красивата Karina.

Всички те омаяха с гласовете и излъчването си всеки човек в залата. На специални екрани зад сцената се проектираха характерните за концертите на Thievery Corporation анимации, някои от които обвързани с арт-дизайна на издадените от групата албуми. Публиката, от своя страна, спомогаше за уникалната атмосфера с безброй запалени димящи индийски пръчици и неспирен хор, пригласящ на любимите песни.

След час и половина незабравим лайв (смущаван единствено от противоречивото качество на звука) и две излизания на бис, втория от които с вокалист перкусионистът Франк Орал (Frank Orrall), Thievery Corporation слязоха от сцената. Днес те са в Гърция за последните два балкански концерта от европейското си турне.

Организатори на концерта в България бяха DS Music и Capasca

Материал и снимки www.avtora.com
Сподели.