31 май - Thievery Corporation в зала Христо Ботев

Pinterest LinkedIn +

Thievery Corporation пристигат в България на 31 май. След участието си в "Skopje Sounds Good", и концерти в Загреб и Белград, култовото американско дуо, съпортвано от още 9 музиканти ще свири и тук, в зала Христо Ботев, с начало в 20:00 часа.

Слуховете за събитието дълго плуваха в интернет пространството и придобиха истинност в четвъртък, 19 май, когато на официалния сайт на Thievery се появи информация за концерт в България. На следващия ден, 20 май, организаторите Capasca (lifestyle shops) и DS Music потвъриха всички аспекти на информацията.

След четири невероятни албума с продажби от над 1 милион копия, участия в безброй компилации и турнета, обиколили четири континента, Thievery Corporation най-сетне ще дойдат и в България. Роб Гарза (Rob Garza) и Ерик Хилтън (Eric Hilton), подкрепени от четирима вокалисти, солидна брас секция, перкусии и ситар ще демонстрират съвременния саунд на електро дъб, брейкбийт, етно и психеделия в зала Христо Ботев в столицата. Двамата ще изпълнят на живо голяма част от композициите и от последния си албум "The Cosmic Game".

В доминираното от европейски групи поле на интелигентния електро дъб уърлд стил, Thievery Corporation са най-качествения американски експорт, признати и оценени високо от двете страни на Атлантика. Те са единствената модерна група, допусната до складовете на легендарната грамофонна джаз-компания “Verve” и подбрала песни за фантастичната компилация “Sounds of the Verve Hi-Fi”. Брилянтно изпипаният им последен диск – невероятна смес от електроника и екзотични акустични инструменти включва изпълнения на култови фигури от историята на съвременната музика като Дейвид Бърн (David Byrne) от легендарните Talking Heads и Пери Фарел (Perry Farrell) от Jane's Addiction.

В резюме - налице са всички елементи, които ще предложат истинско пиршество за сетивата на хората, които за съжаление рядко имат възможността да присъстват на концерт от подобна класа по тези географски ширини.

На предварителна продажба билети могат да бъдат закупени от Biletionline.com

Билети ще се продават и в магазина на Capasca на бул."Витоша" № 60, в "Дюкян Меломан" - ул. "6-ти Септември" 7а (тел. 02/9885862) и на адрес http://meloman-bg.com/.

Цената им е 17 лв. на предпродажба и 20, в деня на концерта.
Сподели.