The Walking Dead Game

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Приключение Година: 2012 Разработва: Telltale Games Издава: Telltale Games Платформа: PC | Xbox 360 | PS3

Едно време имаше игри по филми. После имахме и игри по книги. Сега вече има игри и по сериали. Това едва ли е особено изненадващо, предвид факта, че през последните години телевизията дежурно цака киното по отношение както на зрителски интерес, така и що се отнася до бюджети, увлекателност и актьорска игра.

Любопитното относно този проект - последното творение на небезизвестното независимо студио Telltale Games (на което дължим още игрите по мотиви от култовите трилогии Back to the Future и Jurassic Park), е, че той е едновременно базиран на едноименния сериал и на едноименния комикс на Тони Мур и Чарли Адлърд.

Ако не сте играли някое от предходните заглавия на Telltale, добре е да знаете, че те специализират в един жанр, който до скоро се смяташе за мъртъв – на така наречените point’n click (посочи и кликни) приключения.

Освен това, характерно за студиото е и новаторският подход в издаването на игрите им – на серии, по начин, който свикнахме напоследък да асоциираме именно с телевизионните шоута като House M.D., Lost или "Двама мъже и половина".

Иначе казано – Telltale Games са идеалните автори за серийна игра по сериал и още първият епизод на The Walking Dead, озаглавен (не особено оригинално) Episode 1, доказва това.

В него ще проследите историята на един нов персонаж – мистериозният Лий Евърет, и макар събитията, на които играта ще ви направи свидетели, да не се покриват на 100 процента с тези в комиксите и/или сериала, The Walking Dead Game ще ви срещне с много познати герои и случки (в случай, че сте фен на поредицата, разбира се).

Играта може леко да разочарова хардкор феновете на жанра, тъй като тя е по-скоро интерактивно разказана история, отколкото традиционен куест. Пъзелите в нея са сравнително редки и не особено сложни, но сюжетът е увлекателен и със сигурност ще ви грабне до степен да изиграете цялата кампания за едно сядане пред компютъра или конзолата.

Последното не е и особено трудно, предвид факта, че Episode 1 е с продължителност между 7 и 8 часа.

За щастие, неотдавна студиото пусна и Episode 2 със същата продължителност, а плановете са за поне още три продължения, т.е. "игрален сериал" от общо 5 части.

За феновете на ТВ сериала/комикса преживяването си заслужава, а дори и да не следите продукцията на култовия Франк Дъръбонт, пак си струва – особено, ако сте фен на зомби културата.


Сподели.