The Simpsons в Топ 10 на най-дълго показваните ТВ сериали

Pinterest LinkedIn +

Култовият американски анимиран сериал "Семейство Симпсън" ("The Simpsons") тече вече 17-ти сезон. Това го прави един от най-дълго съществуващите сериали на всички времена, става ясно от Eonline.com.

Независимо от напредналата възраст на сериала (по телевизионни стандарти), той не спира да привлича милиони зрители пред малките екрани и е донесъл милиарди долари на създателите си. Приключенията на жълтоликото семейство са изпълнили до момента над 350 епизода, което ги нарежда до сериали като "Далас" ("Dallas"), "Бонанза" ("Bonanza") и "Ласи" ("Lassie").

При това "Семейство Симпсън" не просто се е задържал на върха, той определено процъфтява - за последните десет години публиката му се е увеличила ни повече, ни по-малко с 1 милион. Ако продължава с все същата добра скорост, в края на този си сезон семейството ще се изкачи от #9 до #5 в класацията на най-дълго излъчваните сериали, прогнозират запознати от ТВ средите в Америка.

Феновете в България много скоро ще имат възможност да проверят има ли сериалът основателни причини за подобен успех. От тази седмица по кабел и сателит у нас тръгна американският канал FOX Life, стана ясно от btv.bg. В програмната му схема се включва и излъчване на хитовия анимационен сериал, при това на български език.

Пълен списък с най-дълго показваните ТВ сериали e публикуван Тук.

Сподели.