Anathema гостуват в Гърция за промоция на W.E.B.

Pinterest LinkedIn +

Екс-басистът на Anathema, Дънкан Петерсън (Duncan Patterson), ще свири на рилийз партито на атинската готик метъл банда W.E.B. в Атина. W.E.B. са познати на българската публика от визитата си в София в качеството си на съпорт на Orphaned Land миналата (2004 г.) година.

Датата на издаване на дебютния материал чрез гръцкия лейбъл Sleaszy Rider, с който бандата подписа договор, е 12 септември 2005. Рилийз партито и представянето на албума на живо ще е на 14 септември, в новото култово място за странните дарк птици в Атина, Underworld Club!.

Това всъщност е подновеният клуб Next, за чиято нова интериорна концепция се е погрижил не кой да е, а мулти-талантливият артист Set<’h>. Той е създателят на пионерите на дет метъла в Гърция Septic Flesh, сега в The Devilworx и художник на множество корици на албум, на банди като Paradise Lost, Rotting Christ, Heaven Shall Burn, Caliban, Nightrage, Leashlaw… Art work-ът на албума на W.E.B. “Don’t Wake Futility” (на снимката) също е негово дело, напомня sinBsin.

Специален гост на партито, входът за което е свободен, ще е бившият басист на Anathema (понастоящем в Antimatter и Ion), Дънкан Петерсън. Той участва в студийната работа на групата още миналата година, когато записа бас партиите за песента “Futility’s Lullaby” в промо CD-то към предстоящия тогава албум “Don’t Wake Futility”.

Една от изненадите на партито ще е изпълнението на живо на класики на британските високо ценени експериментатори Anathema! Като автор на музиката и текстовете на по-голяма част от песните в култови Anathema албуми като “Serenades”, “Silent Enigma” и “Alternative 4”, Дънкан е притежател на правата над тези песни и е щастлив да има възможност да ги свири отново на живо. Той вече е в Гърция и първата репетиция на момчетата с него е минала страхотно, както бе информиран Avtora.com.

4 дни по-късно в Гърция ще пристигне и един друг стар познайник на публиката там от своите акустичните шоута с групата си, и колега на Дънкан, вокалистът и китарист на Anathema, Винсент Кавана (Vincent Cavanagh). Двамата ще се качат за пореден път на диджейския пулт на клуба и ще обединят сили и CD колекции, за да забавляват дарк множеството от полунощ до изгрев слънце...

 

Сподели.