Артисти на Seed Records ще гостуват на брейкбийт парти в София

Pinterest LinkedIn +

На 8 октомври, събота, за радост на почитателите на електронните партита, в столичния клуб Lifehouse ще се състои поредното такова, този път с впечатляващо присъствие на Seed Records.

Британските артисти KCP и Ardisson ще представят разнообразен лайв сет, включващ електро, брейкбийт и дъбстеп.

Kansas City Prophets (KCP) и Ardisson (Charles Mathews) са добре известни на лондонската ъндърграунд сцена с това, че като представители на ново поколение диджеи, не миксират чужди записи, а правят своя музика, използвайки свой собствен музикален софтуер. През изминалото лято и двамата продуценти са взели участие в различни фестивали в Европа, делейки сцена с имена от култовите лейбъли Seed Records и Warp Records, като Luke Vibert, Milanese, B12, Digitional много др.

Още с дебютния си сингъл "Ignition" KCP е забелязан от историческия радиоводещ/DJ Джон Пийл (John Peel) и получава подкрепа от хора като Nick Luscombe, Andrew Weatherall, Anny Nightingale, Andrea Parker и Sibegg. Определя стила си като "machine driven future funk".

Ardisson (Charles Mathews) завършва саунд инженерство в Япония, след което се мести в Лондон, където приема предложението да води и прави музика за първата нелегална музикална Интернет радио станиция - Interface. Неговият първи сингъл става запис на годината според електронния музикален магазин Boomkat.

Кратки семпли на двамата артиста на Seed Records могат да бъдат чути в сайта на лейбъла, в секцията Family/Artist. Живите им сетове в София пък могат да бъдат чути срещу вход от 9 лв., който включва и участието от българска страна на Error Beauty & Line of Sight.

Сподели.