The Rains of Castamere, или как Game of Thrones разби сърцата на хиляди фенове

Pinterest LinkedIn +

На 2 юни 2013 г. беше излъчен предпоследният епизод от Game of Thrones S03 - The Rains of Castamere, който остави хиляди фенове на шоуто в пълен шок.

Както е известно, авторът на литературната поредица A Song of Ice and Fire (Песен за огън и лед), на която е базиран сериалът - Джордж Р. Р. Мартин (George R. R. Martin) - има навик да "убива" съвсем неочаквано любими на феновете герои.

Този път обаче почитателите на фентъзи поредицата реагират по-остро от всеки друг път и се стига дори до заплашителни писма и обаждания, на които явно писателят е свикнал.

"Сцената с Червената сватба беше най-трудната за написване досега. Когато й дойде редът, просто я пропуснах и донаписах книгата, оставяйки тази глава за накрая. Беше като да убиеш две от децата си.", коментира написването на сцената Мартин.

Въпреки това американецът не съжалява за създаването на Червената сватба и споделя, че трагедиите, които се случват на някои герои, са като трагедиите, които се случват на хората от реалния живот и е нормално човек да го е грижа за любимите му измислени персонажи.

Финалът на Game of Thrones S03 ще бъде излъчен на 9 юни 2013 г. и ще бъде последван от подготовката за четвърти сезон, който се очаква през пролетта на 2014 г.

Сподели.