The Prodigy е най-великата денс група на всички времена

Pinterest LinkedIn +

Британската банда The Prodigy оглави класацията на двадесетте най-велики денс групи и артисти на всички времена, компилирана от сп. Mixmag на базата на онлайн вота на няколко десетки хиляди фенове на електронната музика от цял свят, проведен между септември и декември 2011 година.

29 години след появата на първия брой на Mixmag, списанието има статута на най-продаваното магазинно издание за денс и клубна музика в света с малко над 21 000 пласирани броя средно на месец за 2010 година, като в най-силните години на ейсид хаус сцената тиражът му е достигал до 70 000 копия месечно.

Според публикацията в интернет сайта на Mixmag по повод излизането на резултатите от анкетата, The Prodigy са спечелили първото място в класацията с минимална преднина пред поставената на второ място банда - Daft Punk.

В същата е цитиран коментарът на Кийт Флинт по повод изхода от вота на феновете:

"Да слезеш от сцената и да се чувстваш така, сякаш си я смазал, да виждаш как тълпата откликва на това, което правиш, и да знаеш, че си сторил това, за което си излязъл пред нея - това е най-голямата награда за нас. Но ето това тук (тази класация) е нещо истинско, това е гласът на хората, без които ние не бихме били нищо, затова и се чувствам наистина страхотно и изпълнен с дълбок респект".

Челната тройка се допълва от още една британска банда - The Chemical Brothers, а на четвърто място феновете са поставили несъществуващите вече Faithless. Топ 10 оформят канадските продуценти - диджеи Deadmau5 и Plastikman, британското дуо Underworld, Fatboy Slim, Orbital и Moby.


Сподели.