Mad Stuntman: "Обожавам вкуса на 90-те!"

Pinterest LinkedIn +

Мощният стил на The Mad Stuntman може да бъде разпознат винаги и навсякъде, а "I Like to move it" е взривяващо парче, което остава в музикалната история като един от вечните хитове, създавани някога! Независимо дали сте фенове на денс музиката от 90-те, или не, няма начин да не сте танцували на тази песен поне веднъж в живота си!  А историята ù е още по-зашеметяваща от ритъма!

The Mad Stuntman и Ерик Морило ("Reel 2 Real") успяват да превземат почти всички възможни класации по света само за… няколко дни! Когато през 1994 г. пускат сингъла, никой не е очаквал той да се превърне в такава сензация и нищо, освен огромните мечти на младият Mad Stuntman, не е подсказвало този грандиозен успех. Песента превзема радиостанциите мигновено, а за по-малко от месец от сингъла са продадени 1,5 милиона бройки! Албумът "I like to move it" и набързо заснетия видеоклип изстрелват Mad Stuntman на челното място във стотици чартове по света – Русия, Финландия, Южна Африка, Дания, Япония, Австралия, Карибите и много други.

И това е само началото на приказката на Mad Stuntman, която той продължава да пише до днес! Ще можем да го чуем на живо и у нас - на "SPICE Music festival 2020" в Бургас. Неговото участие е и поводът да му зададем няколко въпроса:

• Привет, Mad Stuntman! Нямаме търпение да те видим на сцената на "SPICE Music festival" 2020, какво си подготвил за българските си фенове?

Mad Stuntman: Аз също вече нямам търпение да се срещна с феновете си в България и искам всички те – мъже, жени и деца, да дойдат и да се забавляваме заедно на "SPICE Music festival" 2020 в Бургас!
Ще бъде незабравим купон! Заредете се с много енергия, защото ще взривя сцената с любимите ви хитове - "I Like to move it", "Can you feel it", "Jazz it up"  много други. Нищо друго не можете да очаквате от Mad Stuntman освен неповторим купон!

• Успя ли да чуеш нещо за "SPICE Music Festival" от артистите, които участваха в първото издание на фестивала?

Mad Stuntman:Да, чух че публиката е била невероятна! Но като дойда през август в Бургас, енергията ще е два пъти  по-мощна, гарантирам ви! Щом се кача на сцената на "SPICE Music festival", ще настане взрив! Обещавам ви толкова много енергия, че няма никой да остане безразличен! Ще танцуваме, ще крещим, ще скачаме, ще пеем – ще бъде незабравимо! Вярвайте ми, гарантирам ви!

•  Защо, според теб, музиката на 90-те е уникална и толкова различна?

Mad Stuntman: През 90-те имаше невероятни изпълнители, които създадоха наистина вечни хитове. Енергията беше различна – на артистите, на публиката. Уникално беше! Днес не е същото. Трудно можеш да усетиш същата енергия като през 90-те. Това бяха фантастични години!

• Какво те вдъхновяваше тогава и в какво откриваш вдъхновение днес?
 
Mad Stuntman: Реге музиката беше моето вдъхновение, определено! Пораснах с музиката на Ninja man, Shabba Ranks, King Yellowman. Докато слушах и пеех парчетата им, винаги си мечтаех да стана известен. Следвах стъпките им и започнах да пиша мои собствени парчета. Днес вече обичам всички! Обичам всякаква музика, тя е най-висшата форма на вдъхновение, зарежда ме с невероятна енергия. А хубавото при Mad Stuntman е, че мога с лекота да маневрирам между 90-те и 2020 по изключително хармоничен начин! Никакви проблеми!
• Кой е любимия ти хит от 90-те?

Mad Stuntman: Много харесвам Haddaway – парчето "What is love" e от вечните хитове на 90-те! Обичам това парче, защото има позитивно послание. Харесвам и Dr. Alban, "2 Unlimited" и много други изпълнители от 90-те.

• С какво се занимаваш в момента? Работиш ли върху нови парчета?

Mad Stuntman: Да, работя върху нови парчета. Наскоро пуснах сингъла "It’s your birthday". Реших, че тъй като всеки ден някой някъде празнува рожден ден, трябва да запиша парче, на което всички да танцуваме и да се забавляваме. Този празник е специален – тогава празнуваме живота! А живота определено си заслужава да бъде празнуван! Парчето е много танцувално, лесно се запява и е подходящо за всички, независимо дали ставате на 14 или на 84 г. Имам и други нови парчета, които ще чуете скоро, записах песен и с Dr. Alban, казва се “Drinks and girls”.
 
• Мотото на "SPICE Music festival" е "Опитай вкуса на музиката!". Какво е мотото на 90-те според теб? Как би описал твоя любим вкус от 90-те?

Mad Stuntman: Обожавам вкуса на 90-те! Той е в енергията, която се генерира между артиста и публиката! Мога да го опиша така – аз съм на сцената, а пред мен са хиляди танцуващи и пеещи хора, с които се сливаме в едно! И когато аз запея "I like to move it, move it, we like to…", а те ми отвърнат мощно "…move it!" - ето това е енергията, за която говоря. Най-доброто нещо, което можеш да почувстваш на сцената, е енергията на хората. Тази енергия ме кара да излизам отново на сцената и да търся още и още от нея!

• Тогава те очакваме с много позитивна енергия през август в Бургас! Имаш ли някакво специално послание, което искаш да предадем на феновете ти?

Mad Stuntman: Искам да кажа на феновете си никога да не се отказват от целите и мечтите си! Каквото и да искате да постигнете – крачете смело натам! Не позволявайте на никого да ви спре и да ви отклони от целта. Останете фокусирани и не вярвайте на тези, които ще ви казват, че мечтите ви не струват, че няма да можете да ги постигнете. Следвайте само сърцето и душата си!

И ви очаквам на 7, 8 и 9 август на "SPICE Music festival" в Бургас!

Mad Stuntman и още 20 изпълнители от 90-те ще може да видите на 7, 8 и 9 август 2020 г. на "SPICE Music Festival" в Бургас! Билети за събитието може да купите онлайн от EPAYGO и в офис мрежата на EasyPay в цялата страна.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.