Лу Бега: Ще си направим страхотно парти с вас на "SPICE Music Festival"

Pinterest LinkedIn +

Лу Бега (Lou Bega) е германски артист, който през 1999 г. достига номер 1 в класациите на много европейски страни с песента "Mambo № 5". Той дори е номиниран за награда "Грами" заради изключителния си римейк на едноименното инструментално парче на Перес Прадо от1949 г.

Давид Лубега, както е истинското му име, започва музикалната си кариера още като тинейджър. В търсене на своя уникален стил той става част от хип-хоп и латино формации, но в крайна сметка открива своята музикална запазена марка – умелото комбиниране на музикални елементи от 40-те и 50-те години на 20 век със съвременни ритми.

Новаторският му стил му носи огромна слава, стотици концерти по света и участия в телевизионни програми, пет албума и множество награди. Свидетели на уникалното му шоу ще можем да станем и на "SPICE Music Festival 2020" в Бургас, а преди това да видим какво има да ни каже в това блиц интервю.


Какво могат да очакват феновете от шоуто на Лу Бега на SPICE Music Festival 2020?

Невероятен микс от радост, забавление, и скоростно връщане към 90-те – със стил! Ще си направим страхотно парти с всички вас на SPICE Music Festival!

Какво прави 90-те толкова уникални?

Това бе последната декада, в която живяхме без високи технологии, така че няма как да не са мил и скъп спомен за всички нас. Малко наивен също.

Какво Ви вдъхновяваше през 90-те и какво Ви вдъхновява днес?

90-те бяха пълни с емблематични и драматични събития – края на студената война, смъртта на лейди Даяна, също така – бе измислен евро денс стилът. Също така Лу Бега се роди през 1999 г. и сложи стилен край на 90-те!

Кой е любимият Ви спомен от 90-те?

Номинацията ми за "Грами" и това, че загубих надпреварата, за да спечели Стинг наградата – незабравим спомен!

Работите ли върху нови проекти?

Да, тъкмо пуснахме песента "Scatman & Hatman", работим и върху албума, който звучи фантастично!

Бил ли сте в България и какви са спомените в(Ви от тук?

Да, идвал съм в София и имам много хубави спомени, които ще споделя с вас на SPICE Music Festival 2020!

Лу Бега в България"

Мотото на "SPICE Music Festival" е "Вкуси музиката!" (Taste the musc!). Какъв е вкусът на 90-те според Вас

90-те за мен имат вкус на ягоди – розови, сладки и сочни! Хубави времена!

Имате ли някакво послание към феновете ви в България, което искате да им предадем?

Обичам ви, липсвате ми и съвсем скоро ще бъдем заедно!


Лу Бега и още 20 изпълнители от 90-те ще може да видите на 7, 8 и 9 август 2020, на SPICE Music Festival в Бургас!


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.