The IT Crowd няма да има пети сезон, но Рон, Мос и Джен няма да бъдат "погребани" в мазето

Pinterest LinkedIn +

Хитовото британско комедийно шоу The IT Crowd с участието на Ричард Айоейд (Submarine), Катрин Паркинсън и Крис О'Дауд (Bridesmaids) няма да има пети сезон и ще приключи със специално издание (special), което ще бъде излъчено на Острова през 2012 година, обяви неговият създател Греъм Линехан (Greham Linehan).

Четирите сезона на The IT Crowd, излъчени в периода 2006 – 2010 г. по Channel 4, включваха по 6 епизода всеки, последният от които - Reynholm vs Reynholm, бе показан премиерно на 6 юли 2010 година.

"Основната причина да сложим край на шоуто е, че аз престанах да гледам на него по начина, по който го правех в началото", обяснява Линехан. "За мен с последния сезон бе достигната фазата, отвъд която всяко следващо усилие би било като да тичаш на едно място. А човек не дава най-доброто от себе си, когато тъпче на едно място. Достигнахме и до момента, в който би било твърде абсурдно нашите герои – Рой, Джен и Мос, да продължават да седят в това тяхно мазе, а аз не искам да започна да раздавам бебета на ляво и надясно, само и само да внуша, че в животите им има някакво развитие".

Въпреки категоричното си решение да сложи край на телевизионното шоу, Линехан вижда перспективи пред света и героите от него. "Бих направил кино продукция, стига да родя достатъчно добра идея. Такава, която да грабне всички членове на екипа. Трябва да заслужава да се превърне във филм, да е велик на всички нива".

Той не изключва вероятността да заснеме и други специални епизоди, посветени на отделните персонажи, чрез които да ги извади от техния "офис", ситуиран в приземния етаж на огромна корпорация, оглавявана от безподобния Дългас (ако се изключи приликата му с Филип Киркоров).

"Виждам голям потенциал в света на IT Crowd. Подобно на вселените на DC или Marvel", казва Линехан, който е не само сценарист, но и режисьор на всичките 24 епизода от шоуто, и създател на телевизионни поредици като Father Ted, Hippies и др.

Сподели.