Kinect става телепорт към световете на Pixar и Улица Сезам

Pinterest LinkedIn +

На 19 октомври на специална пресконференция в Ню Йорк, Microsoft обявиха серия от предстоящи Kinect ексклузивни заглавия, насочени предимно към подрастващата аудитория, включително децата на предучилищна възраст.

Първото от тях - Codename Rush, се разработва съвместно с Pixar Animation Studios и представлява компилация от мини игри, ситуирани в приказните светове от филмите на компанията, в това число Toy Story, Up, Cars, Ratatouille и The Incredibles.

Второто, Happy Action Theater, се разработва от DoubleFine, и ще спомогне за развиването на въображението у децата, ако каквато и да било външна намеса изобщо им е необходима, като замени домашната обстановка с всевъзможни забавни или малко страшни дигитални декори, в които да подскачат, играят и танцуват.

Kinect Sesame Street TV има сходна цел – да превърне децата от "пасивни наблюдатели в активни участници в случващото се на екрана". Сред задачите, с които ще трябва да се справят малките играчи, а най-вероятно и техните родители, е насочването на определени предмети като например кокосови орехи, в конкретна цел – в случая с орехите – кутия.

Тъй като Kinect е изцяло сензорно устройство, "експлоатацията" му от деца, които са твърде малки, за да имат тайминга и прецизността, нужни за играта с контролери или мишка/клавиатура, е лесна като... детска игра.

Освен с героите на Джим Хенсън, малките геймъри ще могат да се запознаят отблизо с дивите животни в National Geographic: Expedition Wild. Едновременно с последните две заглавия, Microsoft обявиха, че са сключили нови договори за партньорство с продуцентите на Sesame Street и National Geographic.

Сподели.