The Ides of March на Джордж Клуни открива фестивала във Венеция

Pinterest LinkedIn +

Новият филм на Джордж Клуни (George Clooney), The Ides of March, базиран на пиесата Faragut North на Бо Уилимон, ще открие тазгодишното издание на международния филмов фестивал във Венеция, който ще се проведе за 68-ми път между 31 август и 10 септември.

50-годишният актьор е чест гост на най-стария филмов фестивал в света, а освен него по червения килим таза година ще минат Раян Гослинг, Филип Сиймър Хофман и Ивън Рейчъл Ууд – част от актьорския състав на лентата, в която участват още Пол Джамати и Мариса Томей.

The Ides of March е петият режисьорски проект на Клуни, който получи най-голямо признание, включително две номинации за Оскар, за режисурата и написването на сценария на Good Night, and Good Luck (2005). Faragut North разказва историята на млад политически прес секретар с идеалистични възгледи, който работи за кандидатиралия се за президент губернатор Майк Мори (Клуни). Не по собствено желание, той се оказва въвлечен в мрежа от лъжи и корупция, сблъсквайки се покварата на голямата политика.

Кои са филмите, които ще бъдат включени в официалната конкурсна програма на Венеция 2011 предстои да стане ясно. Победителите ще бъдат определени от жури с президент американския филммейкър Дарън Аронофски (Black Swan), който спечели Златен лъв - топ отличието на фестивала, през 2008 г. с филма си The Wrestler.

 

Сподели.