Маската на властта (The Ides of March)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 101 мин. Режисьор: Джордж Клуни. Сценаристи: Бо Уилимън, Грант Хеслов. С участието на: Райън Гослинг, Джордж Клуни, Евън Рейчъл Ууд, Филип Сиймур Хофман, Пол Джамати, Мариса Томей, Джефри Райт и др. Драма.

За филма:

"Маската на властта" е един от основните претенденти в категорията за сценарий за тазгодишните Оскари, но безспорно внимание към него привлича и фактът, че режисьор и изпълнител на една от главните роли е Джордж Клуни.

Сценарият на филма е дело на Бо Уилимън и Грант Хеслов, като последният е партньор на Клуни в продуцентската му компания Smoke House. Двамата работят заедно и по предходния режисьорски проект на звездата от "Спешно отделение" - Good Night and Good Luck. Сред продуцентите на "Маската на властта" е и друг любим на масовата публика актьор - Леонардо Ди Каприо. 

Въпреки, че политическата драма е номинирана за Оскар за най-добър сценарий, определено може да се похвали и с впечатляващ актьорски състав. Клуни си партнира с изключително успешната и талантлива надежда на новото филмово поколение Райън Гослинг, когото през 2011 година гледахме в "Drive: Живот на скорост" и "Оглупели от любов". Към тях се присъединават Филип Сиймур Хофман ("Капоти", "Кешбол") и Джефри Райт ("Казино Роял", "Първичен код"). 

Историята:

Стивън (Райън Гослинг) е брилянтен в работата си идеалист, който се присъединява към екипа на кандидата за президент Майк Морис (Джордж Клуни). Постепенно обаче Стивън се оказва от заобиколен от манипулатори и се сблъсква със задкулисните интриги в света на политиката. 


Сподели.