The Hunger Games ликува като най-голям боксофис хит за 2014 година

Pinterest LinkedIn +

За втора поредна година The Hunger Games (Игрите на глада) е най-печелившият филм в САЩ. Третата част от дистопичната фентъзи поредица - The Hunger Games: Mockingjay - Part I (Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I) спечели завидните $333,18 млн. от излизането си през ноември до края на 2014 г.

Както и миналата година, второто място е за филм на Marvel - Guardians of the Galaxy (Пазителите на галактиката), който изостава само с 10 хиляди долара, отбелязвайки печалба от $333,17 млн. Всъщност и третото място е за Marvel, чиято лента Captain America: The Winter Soldier (Завръщането на първия отмъстител) събра $259,76 млн.

Макар и да не е изненада, прави впечатление, че всички филми в първата десетка са адаптация на вече утвърден франчайз - комикси, видеоигри, ретро филми и т.н.

Първият изцяло оригинален филм сред най-касовите за 2014 г. е sci-fi епиката на Кристофър Нолан - Interstellar (Интерстелар). Колкото и да е иновативен филмът, обаче, в щатския боксофис се нарежда чак на 15-то място. 

Сподели.