Джеймс Гън за Guardians of the Galaxy: Не сме подчинени на The Avengers

Pinterest LinkedIn +

The Guardians of the Galaxy (Пазителите на галактиката) безспорно е един от най-обичаните и печеливши блокбъстъри на 2014 г. Това е благодарение не само на Marvel, а и в частност на режисьора Джеймс Гън.

Той вече няколко пъти намекна какво ни очаква в потвърденото продължение на филма през 2017 г. Изглежда обаче, че нещата не са толкова навързани с The Avengers, както предполагат всички фенове. 

"Последното нещо, което казах, беше нещо за Пазителите - как ние се опитваме да създадем отделна вселена специално за тях, космическата страна на Marvel", споделя Гън в подкаст с журналиста и киноман Джеф Голдсмит. "Не всичко води към The Avengers. Ние не сме подчинени на Отмъстителите."

Досега всичко във филмите на Marvel се въртеше около Отмъстителите и индивидуалните филми винаги водеха до следващата част в историята им. Плановете на студиото за Guardians of the Galaxy обаче са малко по-различни.

"Дали в някой момент някои Пазители и Отмъстители ще се срещнат някъде във вселената след две години, след три години или след 15 години... няма да кажа. Но Guardians of the Galaxy не е предистория на The Avengers 3 или 4. Те си имат своя си свят, в който живеят. Имат си собствена история. Имат собствени случки, които са също толкова важни."

Няма как да не се съгласим с Джеймс Гън. Макар Питър "Star Lord" Куил и компанията му от супергерои да не бяха толкова популярни, те все пак живеят живот извън този на Тони Старк, Стив Роджърс и т.н.

Предстои да разберем как точно ще се развият нещата за двата екипа в следващите няколко години - над 10 филма преди 2020 г.

Сподели.