The Goodwin Games

Pinterest LinkedIn +

Едно завещание ще промени живота на трима души по особено забавен начин. Новият ситком The Goodwin Games на Fox е дело на създателите на How I Met Your Mother (Как се запознах с майка ви) Картър Бейс (Carter Bays) и Крейг Томас (Craig Thomas), а главните роли са поверени на Беки Нютън (Becki Newton), Скот Фоли (Scott Foley) и Ти Джей Милър (T. J. Miller).

Идеята за ексцентричен баща, който разговаря с децата си по нетрадиционен начин, вероятно ви звучи познато. Само че този не им разказва дългата история на срещата с майка им, а ги кара да се състезават за наследство. След като е умрял.

Целта му всъщност е да им даде един последен родителски урок, да им помогне да се справят с проблемите си и да поправи собствените си грешки.

Въпреки че е нетрадиционен, подходът му се оказва изненадващо ефективен. Освен това е повече от забавен.

Събрани от последната воля на баща си и мотивирани от възможността да наследят няколко милиона, които съвсем не са за подценяване, двама братя и тяхната сестра се връщат в малкия си роден град, за да открият истинското си призвание, да поправят грешките от миналото или просто да оценят предимствата на спокойния живот. Преди това обаче ги очакват доста препятствия.

Идеята:

The Goodwin Games е създаден по идея на Картър Бейс (Carter Bays) и Крейг Томас (Craig Thomas), добре познати с работата си над хитовия комедиен сериал How I Met Your Mother (Как се запознах с майка ви). Към тях се присъединява и Крис Харис (Chris Harris), който също е един от сценаристите на How I Met Your Mother, но The Goodwin Games е първият ситком, на който е и създател.

Началото:

През ноември 2012 г. Fox обявяват, че първият сезон на поръчания няколко месеца по-рано нов ситком ще се състои от седем, а не от тринадесет епизода. The Goodwin Games стартира през май 2013, а пилотният епизод е гледан от повече от милион и половина зрители.

Историята:

Оставянето на завещание е напълно в реда на нещата. В повечето случаи дори е за предпочитане. Само че семейство Гудуин не са като повечето семейства, така че и завещанието на Бенджамин Гудуин не е обикновено. Още повече, че когато трите му вече пораснали деца се връщат в родния си град за погребението му, те не очакват, че има какво да наследят.

Оказва се, че баща им, с когото от години не са поддържали почти никаква връзка, е забогатял и един от тях ще наследи повече двадесет милиона долара. Само че трябва да си ги заслужи.

Сумата съвсем не е малка, така че тримата са съгласни да минат през всяко шантаво изпитание, което ексцентричният им баща е подготвил с помощта на адвокатката си. Включително да се върнат в родния си град и да се опитат отново да бъдат истинско семейство.

Героите и звездите:

Ролята на Бенджамин Гудуин, чието странно завещание се превръща в причина децата му да се върнат в родния си град, е поверена на двукратния носител на "Златен глобус" Бо Бриджис (Beau Bridges). Бриджис е добре познат на феновете на сериали с ролите си в Brothers & Sisters (Братя и сестри), White Collar (Престъпления от класа) и Franklin & Bash, но вероятно сте го гледали и на големия екран в Columbus Circle, The Descendants и Hit and Run.

Бенджамин Гудуин е мъртъв. Освен в ретроспективните кадри обаче зрителите го виждат и в предварително подготвените видеозаписи, които гледат наследниците му.

Ексцентричен и не особено добър баща, Бенджамин често организира игри и кара децата си да се състезават помежду си, така че когато завещанието му се оказва поредната игра, те съвсем не са изненадани. Целта му обаче този път може би не е да ги накара да конкурират.

Скот Фоли (Scott Foley) е в ролята на Хенри - най-големия си на Бенджамин. Той смята, че единствен заслужава наследството, защото е отговорен, успял и се смята за модел за подражание. Донякъде е прав, защото е талантлив хирург, изключително отдаден на работа си и е сгоден. Само че завръщането в родния град го кара да се замисли за избора, който е направил в живота си и най-вече за раздялата с голямата си любов Лусинда.

Фоли е известен с ролите си в хитови сериали като The Unit, Cougar Town (Агнешко), Grey's Anatomy (Анатомията на Грей), True Blood (Истинска кръв) и Scandal (Скандал).

Беки Нютън (Becki Newton), която със сигурност сте гледали в Ugly Betty (Грозната Бети) и How I Met Your Mother (Как се запознах с майка ви), е в ролята на Клоуи Гудуин. Клоуи е гениален математик като дете, но впоследствие решава да зареже науката и да стане актриса. Нещо, за което определено не притежава талант.

Така че когато се връща в родния си град, постепенно осъзнава, не без помощта на скритите послания на баща си, че може би не е трябвало да се отказва от математиката.

Ти Джей Милър (T. J. Miller) е в ролята на Джими - най-малкия от тримата Гудуин. Той определено се нуждае най-много от наследството и най-малко го заслужава. Бивш затворник, многократно осъждан за дребни провинения, безотговорен и далеч не толкова умен, колкото брат си и сестра си, той притежава особен чар и всъщност съвсем не е лош човек. Освен това има седемгодишна дъщеря, която обожава.

Сподели.