The Elder Scrolls V: Skyrim – Dawnguard

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Епична ролева игра Година: 2012 Разработва: Bethesda Game Studios Издава: Bethesda Game Studios Платформа: РС | PS3 | Xbox 360|

След месеци на "Големи приказки" (ТМ) и още по "Големи обещания" (ТМ) – и двете запазена марка на Bethesda Game Studios - първото официално разширение за последния ролеви мегахит на компанията The Elder Scrolls V: Skyrim вече е факт.

Масивното DLC (достъпно за сваляне допълнително съдържание) се нарича Dawnguard и зад него се крие една цяла нова мини кампания, чиято основна тема са... вампирите.

Да, подобно на куест линията в оригинала, която ви дава шанса да се трансформирате (по ваш избор, разбира се) във върколак, Dawnguard ви предлага опция да вампирясате.

Кампанията няма много общо със Skyrim и дори се развива в изцяло нови локации (област, наречена Soul Cairn). Достъпна е за герои от 10-то или по-високо ниво, а за да получите задачата, която ще ви отведе по следите на вампирската заплаха, ще трябва да говорите с някой от пазачите в градовете или да се сблъскате с куриер, който да ви я даде.

След като веднъж се пренесете в новата област, ще сe срещнете с нова фракция – ловци на вампири, които ще ви предложат да се присъедините към тях. Оттам нататък изборът ви е да ги подпомогнете в каузата им или да преминете на отсрещната страна и да станете вампирски лорд (което между впрочем е доста по-забавна опция от werewolf формата, която можете да приемате в оригинала).

Голямото ново оръжие в Dawnguard е арбалетът, който е интересна алтернатива на лъка, освен ако не развивате герой с акцент върху меле оръжията и уменията за близък бой.

Самата кампания не е много дълга – изиграването й отнема грубо около 10-12 часа (в зависимост от много фактори, най-важният от които е нивото на героя, с който започвате да я играете). Историята в Dawnguard е сравнително увлекателна и макар сюжетът да се развива малко тромаво, след първите два часа нещата стават интересни.

До своя си край кампанията ще ви изправи пред няколко наистина впечатляващо могъщи противници и ще ви направи свидетел на много драматични сцени, с което определено затвърждава позицията на Skyrim като една от най-епичните ролеви игри на нашето време.

Накратко – ако можете да си позволите допълнителния разход в размер на 20 долара, Dawnguard няма да ви разочарова. Откъм продължителност, разнообразие и съдържание той не може да се похвали с качеството на Shivering Isles да речем (може би най-доброто DLC за предшестващия Skyrim Elder Scrolls IV: Oblivion). Въпреки това, като за първи опит по темата "разширение", Dawnguard определено си заслужава.


Сподели.