The Chemical Brothers се завръщат с нов албум

Pinterest LinkedIn +

Със своята 11 годишна музикална кариера и над 8 милиона продадени албума в цял свят, The Chemical Brothers се превърнаха в безспорни лидери на клубната култура във Великобритания. Техният нов, пети студиен албум, носи заглавието “Push The Button”.


С него Том Роуландс (Tom Rowlands) и Ед Саймънс (Ed Simons) за пореден път доказват, че са ненадминати в областта на “beat” иновациите и звуковите постижения, които те постигат благодарение на вдъхновяващото си сътрудничество и упорита работа.

Първият сингъл от албума - “Galvanize”, вече се превърна в един от най-големите клубни хитове на Острова и Европа, след като атакува успешно радио и ТВ ефира. Интересното в него е, че са използвани етно елементи от Средния Изток. Той е създаден съвместно с легендата Q-Tip от A Tribe Called Quest.

Дългогодишният им приятел Тим Бърджис (Tim Burgess) отново работи с тях върху новия проект и дава своя незаменим принос в парчето “The Boxer”. Хип-хоп стилът също присъства в албума, тъй като именно той е първата любов на Том и Ед. Ануар Суперстар (Anwar Superstar) - брат на Мос Деф (Mos Def), припява в “Left Right”.

На другия край на културния спектър в албума е Келе Окерек (Kele Okereke), който е певец със съвсем нови арт-рок пристрастия. Неговите остри и в същото време омайващи и магнетични вокали в песента “Believe” са показателни защо в момента той е един от най-вълнуващите нови изпълнители във Великобритания. Междувременно, “Close Your Eyes” напомня за психeделичната душа на The Chemical Brothers. В парчето участват Мъркюри Рийв (Mercury Rev) и Уейн Койни (Wayne Coyne).

Този път идейни партньори на The Chemical Brothers са The Magic Numbers. Последно в албума, "Surface to air" е безспорно едно от най-стойностните парчета на групата – завещание, което говори за обещаващото бъдеще на момчетата.

В този албум за първи път са включени eлементи ала The Mamas & The Papas, които допринасят за новия, впечатляващ звук и доброто настроение.

Съдържание на албума:

Galvanize
The Boxer
Believe
Hold Tight London
Come Inside
The Big Jump
Left Right
Close Your Eyes
Shake Break Bounce
Marvo Ging
Surface To Air

За България издава: EMI/ Animato Music.
Сподели.