Foo Fighters работят върху предстоящ двоен албум

Pinterest LinkedIn +

Foo Fighters работят върху предстоящия си двоен албум, който ще включва един диск с рок парчета и друг - с акустични песни. В новия им проект, като гост-музиканти участват Джон Пол Джоунс (John Paul Jones) от Led Zeppelin и певицата и композитор Нора Джоунс (Norah Jones).

В момента, основната работа по записите е приключена и групата ще се концентрира върху окончателните вокални партии и звукови ефекти, с нагласата албумът да излезе през лятото на 2005 г. В материала записан до момента има над 40 песни или техни версии, на които предстои да бъдат селектирани за финалния траклист, според китариста Крис Шифлет (Chris Shiflett).

Джон Пол Джоунс е допринесъл за записите с изпълнения на мелотрон, пиано и мандолина и успял да вмъкне няколко характерни за Zeppelin нотки в звученето, и дори да изсвири риф от песента им “Kashmir” на мелотрона.

Вокалите на Нора Джоунс, наподобяващи звученето на Елвис Костело (Elvis Costello, са в хармония със звученето на рок бандата, съобщи Billboard.com.

Foo Fighters ще представят парчетата от новия си албум през лятото, когато ще участват в няколко международни фестивала, първият от които започва на 7 юли в Норвегия.

Както вече съобщихме, работата по проекта на групата беше забавена до известна степен, тъй като фронтменът Дейв Грол (Dave Grohl) участва в записите за новия албум на Nine Inch Nails "With Teeth".
Сподели.