Илия Ангелов от Диана Експрес с нов албум

Pinterest LinkedIn +

На 22 февруари, от 19 ч. в Back Stage Илия Ангелов ще представи своя нов, трети поред солов албум, озаглавен "Откровение". Кариерата на Илия Ангелов започна с Диана Експрес и албума “Молитва за дъжд” /1982/. Именно неговия глас звучи в незабравимите “Северина” и “Молитва за дъжд”.

Сега, Stars Records представя най-новия албум на Илия Ангелов. Той е със заглавие “Откровение” и е събрал 12 нови мига от мислите, желанията и мечтите на бившия вокал на една от най-популярните групи в миналото.

Едноименната песен “Откровение” може да бъде определена и като “opener” на този деликатен, чувствителен и безспорно много личен албум. “… Но Бог не съм, били живяла с мен ?”, е един от въпросите, които отправя Илия в своя трети самостоятелен албум. Изпълнен с констатации, въпроси и сладка меланхолия, той ще ви завладее още преди да сте решили дали това е един от вашите албуми. А там накъдето ви е повел ще откриете собствените си мисли.

Едва ли е необходимо да се отбелязва, че музиката е на Илия Ангелов, но все пак ще го направим за да подчертаем, че тя звучи близка до изпълнителя и е изпята с емоционалния заряд, който може да й вдъхне единствено нейния автор.
В албума ще откриете и ремикс на песента “Ключ от чужда стая”, с която Илия Ангелов спечели голямата награда за музика на Златния Орфей през 1995 г.

Историята до тук :
•t1997г. Илия Ангелов – “Не плачи за мен България”
•t1995г. Илия Ангелов – “Ключ от чужда стая”
•t1994г. излиза първото CD на Дияна Експрес, събрало най-доброто, включително не издавани до момента техни песни.
•t1985 г. Дияна Експрес – “Дияна Експрес 5”
•t1983 г. Дияна Експрес – “Златна ябълка”
•t1982 г. Дияна Експрес – “Молитва за дъжд”

Инфо: Stars Records
Сподели.