"Tesla" обвини Норвегия, че ѝ пречи умишлено да подобри обслужването си

Pinterest LinkedIn +

Нов ден, нов скандал около "Tesla". Този пък компанията се скара с правителството на Норвегия и го обвини, че умишлено ѝ пречи да подобри качеството на своите услуги в страната, съобщава "Automotive News".

Компанията е в повратен момент в своето бъдеще, което изглежда на кантар заради множеството трудности в производството на Model 3, както и заради поредица от скандали. Проблемът този път е свързан с качеството на обслужването на клиентите.

Миналата седмица Консулството на потребителите на Норвегия е обявило, че е на четвърто място по получени оплаквания за първите шест месеца на тази година. Норвегия е и третият по големина пазар на "Tesla" след САЩ и Китай.

В отговор Мъск обяви, че "Норвежците са прави да не са доволни от "Tesla". Имаме проблеми да разширим нашите сервизни центрове, особено в Осло. Можем да решим проблема бързо с мобилни сервизи с бусове, но чакаме разрешение от правителството, за да го направим".

Изказването на Мъск обаче беше отхвърлено от институциите на страната. Местната пътна администрация обяви, че вече е говорила с "Tesla" по темата и е обяснила какви са правилата и че ще очаква официална заявка за издаване на разрешително. Агенцията обаче е категорична, че до момента не е получила подобна заявка от компанията.

Норвежкото представителство на "Tesla" е прехвърлило въпроса към европейската централа на компанията, която пък не е отговорила на журналистите. Всичко това изглежда лошо за Мъск, който или е подвел потребителите в изказването си, или не е разбрал, че се води диалог с институциите и се подготвя заявка за разрешително, но тя все още не е подадена. И в двата варианта Tesla има още един проблем, който да решава – комуникацията вътре в структурата си и с клиентите и медиите.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.