"Tesla" и Люксембург се скараха след провал на тест за спиране

Pinterest LinkedIn +

"Tesla" отново се оказа в центъра на скандал. Този път компанията влезе в спор с властите на Люксембург, съобщава "Engadget".

Причината – Model S се е провалил на тест за спиране, проведен от агенцията ILNAS, която извършва проверка и стандартизация в Люксембург. По време на теста, на който са били поканени и медии, е бил сравнен Model S от версията му от 2015 г. спрямо ново Volvo S90.

По време на тестове Model S не е успял да спре навреме и се е ударил във фалшивата кола (картонена плоскост с принтирана картина на задницата на кола) дори и при движение с ниска скорост под 30 км/ч. Другият автомобил е успял да се справи и при скорост от 60 км/ч.

Очаквано, от "Tesla" не приемат резултатите от теста. Пред онлайн изданието "Electrek" говорител на компанията казва, че ILNAS е отказала да даде подробности за теста, включително за методологията му. От "Tesla" твърдят още, че са разбрали за теста от медиите, а използваният автомобил се отдава под наем от германска фирма. Компанията на Мъск възнамерява да направи собствено разследване, за да разбере повече за теста.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.