Камионът на "Tesla" ще има режим "Лудия Макс"

Pinterest LinkedIn +

Електрическият камиона на "Tesla" ще има режим "Лудия Макс" – име, вдъхновено от популярния едноименен филм, съобщи Илон Мъск в Twitter. С това "Tesla" запазва традицията да използва имена или фрази от популярни филми в автомобилите си.

Мъск не дава много подробности какво ще представлява режимът "Лудия Макс". Знае се, че в момента тази опция е част от менюто за настройка на "сляпата точка" на огледалата и камерите.

Вероятно става въпрос за опция, която ограничава видимото поле около камиона до абсолютния минимум. Не е ясно обаче дали това е с цел да направи камиона по-аеродинамичен и следователно да увеличи пробега му, или е просто системен режим, който използват инженерите, и след това няма да е достъпен в окончателната версия на камиона.

Остава и версията, че това може да е само първата стъпка и постепенно режимът да получи повече функции и да стане като отделна опция. Засега Мъск не дава повече подробности. Изглежда, че въпреки проблемите на "Tesla" и обвиненията към бивш служител в саботаж Мъск все още има време за подобни закачки в мрежата.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.