Tesla Model 3 идва в Европа в началото на следващата година

Pinterest LinkedIn +

Илон Мъск обяви, че Tesla Model 3 ще започне да се продава официално в Европа в началото на следващата година. Той очаква автомобилът да е силен конкурент на BMW Серия 3 и на останалите модели в този клас, съобщава "Bloomberg".

Мъск казва още, че очаква продажбите на Model 3 през следващата година да са между 500 000 и 1 млн. бройки. Макар компанията да е далеч от мащабите и ресурсите на BMW, "Toyota" и другите автомобилни производители, тя запазва високите си очаквания.

"Имаме най-окуражителния признак за устойчивост, който сме виждали от три години. "Tesla" излезе на печалба въпреки всички разсейвания около самия Илон и положителните резултати възстановяват някои от нанесените щети", коментира анализаторът Джийн Мънстър.

Мъск също остава оптимист. Според него Model 3 ще има потенциал да се бори и с един от най-продаваните автомобили в Европа – Volkswagen Golf. Това обаче ще стане постепенно. Засега основната цел на "Tesla" ще бъде да се наложи в Европа като популярна марка и да се конкурира успешно с по-луксозните модели.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.