"Tesla" пусна дългоочаквания нов софтуер за автомобилите си, но без автономия

Pinterest LinkedIn +

"Tesla" започна разпространението на Version 9.0 на своя софтуер за трите си автомобила Model X, S и 3, съобщава "Autocar". Компанията определят ъпдейта, който се забави с няколко седмици, като най-големия и важния, който е пускала досега.

Една от големите новости е допълнително мобилно приложение, което позволява да се активира инсталиране на ъпдейти от разстояние, без да се налага да се ходи до автомобила. Автомобилите, които са произведени след август 2017 г., получават и функция Dash Cam. Чрез нея камерата в предната броня може да се използва като видеорегистратор и да записва видео в продължение на 10 минути.

Активирани са и всички 8 камери от автономната система Autopilot, което позволява използване на функция за 360-градусов поглед около автомобила. Тази функция набира популярност сред всички производители.

На камерите се разчита и за засичане на обекти в слепите точки, в комбинация със специални сензори. Дисплеят на колата ще показва не само къде около нея се намира обектът, но и какъв е той – кола, пешеходец, велосипедист, камион.

Софтуерният ъпдейт засега няма очакваните функции, които да направят автомобилите почти изцяло автономни. Вместо това основният фокус попада върху практичността и удобствата.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.