Тежко заболяване се оказа причината за множеството спекулации около Кейт Мидълтън

Pinterest LinkedIn +

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън обяви в официално съобщение, че е претърпяла операция от рак и е подложена на химиотерапия. Тя сподели това в профила си в Instagram в края на миналата седмица, след като множество спекулации за състоянието ѝ бяха тиражирани от различни медии.

Принцесата уточни, че е била диагностицирана с рак след тежката коремна операция, която претърпя през януари. В момента тя е подложена на „превантивна химиотерапия“. „В началния етап на лечението съм“ - казва тя във видеото.

Мидълтън казва още, че новината за болестта е била огромен шок за семейството. Принцесата отбелязва, че тя и съпругът ѝ Уилям правят всичко възможно, за да се справят с болестта. Тя уточни, че им е отнело известно време да намерят правилния начин, по който да обяснят на децата каква е ситуацията и да ги уверят, че майка им ще оздравее.

Междувременно Кейт срещна топла подкрепа в лицето на височайшия си свекър. Кралят на Великобритания Чарлз III заяви, че се гордее с принцесата на Уелс заради нейната смелост да говори открито проблема си, съобщи вестник "Гардиън", позовавайки се на представител на Бъкингамския дворец. Според изданието крал Чарлз III и съпругата му кралица Камила са заявили, че „ще продължат да оказват подкрепа и любов на цялото семейство в този труден момент“.

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл също изразиха подкрепата си за Кейт Мидълтън и семейството ѝ, съобщи "Sky News". „Пожелаваме на Кейт и на семейството ѝ здраве и успешно възстановяване и се надяваме, че ще имат възможност да преодолеят проблема в уединение и спокойствие“ - заяви двойката в официално изявление.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.