Tarja Turunen отново в България на 26 януари 2012 г.

Pinterest LinkedIn +

Финландската рок звезда Tarja Turunen ще изнесе самостоятелен концерт в България на 26 януари 2012 година в столичната зала "Христо Ботев" – само 4 месеца след шоуто й в Античния Театър в Пловдив с днешна (21 септември) дата.

Концертът е част от стартиралото на 12 юни последно световно турне на певицата - What Lies Beneath Final Tour 2012, преди планираната петгодишна пауза в концертната й дейност, както и петата й визита в България в рамките на три години. Първият й гиг се състоя на 28 октомври 2008 г. в зала "Фестивална" в столицата и бе част от турнето на бившата вокалистка на Nightwish в подкрепа на албума My Winter Storm.

Настоящото й турне е посветено на третия й солов албум - What Lies Beneath, издаден в края на лятото на 2010 г., от който произлизат синглите Falling Awake, I Feel Immortal, Until My Last Breath и Underneath. Активът на записа включва седем Топ 20 позиции и три Топ 10 позиции в десет национални класации на държави от Стария континент, в това число четвърто място в официалния чарт за албуми на Германия и първа позиция в италианския чарт за метъл записи.

Билетите за концерта на Tarja Turunen на 26.01.2012 г. в София ще бъдат пуснати в продажба в мрежата на Ticketstream на 26 септември. Броят на пуснатите в продажба билети ще е ограничен до 2000, а цените им ще бъдат 40 лв. при pre-order и 50 лв. в деня на концерта. Началният час на шоуто, чийто организатор е Loud Concerts, е 20:00 ч.

Сподели.