Take That отмениха шоу заради Роби Уилямс

Pinterest LinkedIn +

Вторият поред, напълно разпродаден концерт на Take That на Parken Stadium в Копенхаген на 16 юли бе отменен в последния момент поради тежко хранително натравяне на Роби Уилямс (Robbie Williams).

"Обмисляхме варианта да излезем без Роби на Parken Stadium, но накрая решихме, че тъй като с това турне (Progress Tour) честваме повторното си събиране, не би било правилно да постъпим по този начин", се казва в официалното изявление на Гари Барлоу и компания, публикувано в страницата на Take That във Facebook.

Музикантите акцентират върху факта, че това е първото отменено шоу в цялата им кариера, която стартира преди повече от 20 години, както и че "агонизират" от случилото се. Като причина за състоянието на Роби Уилямс, който наскоро обяви, че планира да се завърне към соловата си кариера след края на Progress Tour, като най-напред реализира самостоятелно турне, се посочва качеството на храна, която е изял след концерта на Parken Stadium предишната вечер, 15 юли.

Въпреки тежката нощ, която е прекарал, на другия ден Роби е отишъл в гримьорната си на стадиона с надеждата, че ще бъде в състояние да излезе на сцената, но е продължил да повръща до следобеда и лекарите са го посъветвали да се откаже от шоуто. Както обикновено в такива ситуации, коментарите на потърпевшите – около 50 000 души, съгласно капацитета на Parken Stadium и факта, че шоуто бе напълно разпродадено – са разнопосочни.

В официалния сайт на Take That феновете на групата не спестиха упреците и разочарованието си, най-вече заради финансовите загуби, за които не могат да бъдат компенсирани. До момента липсва актуална информация за състоянието на Роби Уилямс.

Сподели.