Тарантино вербува Кевин Костнър за безмилостен треньор на роби в Django Unchained

Pinterest LinkedIn +

Кевин Костнър (Kevin Costner) е поредното звездно попълнение в актьорския състав на новата продукция на Куентин Тарантино (Quentin Tarantino) - спагети-уестърна Django Unchained, вдъхновен от творчеството на Серджо Леоне (Sergio Leone).

Позагубилият се през последните години от големия екран носител на Оскар ще влезе в ролята на садистичния треньор на робите, експлоатирани от също толкова зъл плантатор (в ролята: Леонардо Дикаприо), принудени да участват в боеве на живот и смърт помежду си.

В началото на юли бе потвърдено, че главната роля - на един от тези роби на име Джанго, е дадена на носителя на Оскар Джейми Фокс. Обратно на Костнър, който обикновено се преобразява в положителни, смели и благородни персонажи, Кристоф Валц (Christoph Waltz), който получи своя Оскар за анти-хуманната си роля в предишния филм на Тарантино - Inglorious Basterds, ще се превъплъти в (относително, предвид начина му на препитание) положителен герой.

Той ще съдейства на Джанго в мисията му да освободи своята любима съпруга от злия плантатор, чиято клика включва още Самюъл Джаксън - робът, изпълняващ с удоволствие ролята на дясна ръка на Дикаприо. Снимките на лентата трябва да започнат тази есен, като освен в нея, в следващите 18 месеца Костнър ще може да бъде видян в още три филма.

56-годишният актьор (и музикант) участва в A Little War of Our Own и Learning Italian, които ще бъдат издадени преди края на тази година, и в горещо очаквания нов филм за Superman - Man of Steel, чиято премиера ще се състои през декември догодина.

Сподели.