Jamie Foxx с главна роля в спагети-уестърна на Тарантино

Pinterest LinkedIn +

Отличеният с Оскар и Грами американски актьор, звукозаписен артист и продуцент Jamie Foxx ще изпълни главната роля в новия проект на Куентин Тарантино (Quentin Tarantino) – спагети-уестърн филма Django Unchained, чиято премиера ще се състои навръх Коледа на 2012 година. 43-годишният Jamie Foxx, отличен с Оскар за превъплъщението си в Рей Чарлз в биографичната лента Ray, ще влезе в ролята на чернокожия роб Джанго, превърнал се в ловец на глави, чиято любима съпруга трябва да бъде освободена от жестокия Калвин Канди - богат плантатор от Мисисипи (Leonardo DiCaprio).

Заедно с Jamie Foxx за ролята преговаряха Идрис Елба и Уил Смит, а освен Дикаприо, актьорският състав включва още две сигурни имена – Самюел Джаксън (Samuel L. Jackson) и Кристоф Валц (Christoph Waltz), който получи първия си Оскар за участието си в последния издаден филм на Тарантино - Inglourious Basterds.

Неговият персонаж – Д-р Кинг Шулц, ще сътрудничи на Джанго в мисията му по спасяването на неговата съпруга.

Запитан от CNN кое е онова, което го е привлякло най-силно към проекта, Jamie Foxx отговори: "Мисля, че това е самата мисъл, че ще мога да работя с Куентин Тарантино, Самюел Джаксън и Леонардо Дикаприо, както и да разкажа една история, която трябва да бъде разказана".

След анимационния блокбъстър Rio, преди края на 2011 година Jamie Foxx ще може да бъде видян в два игрални филма - Horrible Bosses и The Skank Robbers, чиито снимки току-що приключиха, а след тези на Django, които ще стартират в началото на есента, ще изиграе една от двете главни роли в криминалния трилър Kane & Lynch.

Сподели.