Хакери "наказаха" Лейди Гага заради хомофобия

Pinterest LinkedIn +

През юни срещу официалния сайт на Лейди Гага за Великобритания е била извършена хакерска атака, потвърдиха издателите на американската поп звезда - "Universal Music". При проникването в базата с потребителски данни на LadyGaga.co.uk са компрометирани електронните адреси и имената, с които феновете на "Mother Monster" са направили регистрациите си, но не и паролите им за достъп и каквато и да било информация от финансово естество, се казва в изявлението на "Universal".

През юни срещу официалния сайт на Лейди Гага (Lady Gaga) за Великобритания е била извършена хакерска атака, потвърдиха издателите на американската поп звезда – "Universal Music". При проникването в базата с потребителски данни на LadyGaga.co.uk са компрометирани електронните адреси и имената, с които феновете на "Mother Monster" са направили регистрациите си, но не и паролите им за достъп и каквато и да било информация от финансово естество, се казва в изявлението на "Universal".

Отговорността за атаката е поета от организацията "SwagSec", която осъществи подобни действия и срещу сайтовете на други артисти на компанията, в това число Ейми Уайнхаус и Джъстин Бийбър. Организацията обвинява Лейди Гага в хомофобия. Компанията "Universal" е запознала със случая Информационния комисар на Великобритания, полицията и управителното тяло на Британската звукозаписна индустрия (BPI), а междувременно са взети допълнителни мерки за защита на личните данни на потребителите.

През юни 18-годишен хакер, откраднал и разпространил нелегално няколко неиздадени парчета на Лейди Гага и на още няколко други артисти, бе изправен в съда и получи присъда от 18 месеца лишаване от свобода.

Миналата седмица пък YouTube свали за броени часове официалната страница на носителката на четири награди "Грами" за 2010 г. поради внесените от един и същ ищец основателни оплаквания за нарушаване на авторски права – казус, по който нито "Universal", нито YouTube, нито въпросният ищец направиха официално изявление.

По същото време Лейди Гага изгуби титлата си на "Най-популярна изпълнителка" във Facebook, преотстъпвайки я на Риана.

Сподели.