Тай Бърел (Modern Family) в адаптацията на The Switch от Елмор Ленърд

Pinterest LinkedIn +

Наскоро отличеният с Emmy за ролята си в комедийното шоу Modern Family, което вече се излъчва и у нас, американски актьор Тай Бърел ще партнира на Джон Хоукс и Ясин Бей, все още по-известен с предишния си артистичен псевдоним Mos Def, в поредната кино адаптация на роман от Елмор Ленърд – The Switch.

Името на 86-годишния писател и сценарист се свързва най-вече със заглавията Get Shorty, Out of Sight, Hombre, Mr. Majestyk и Rum Punch, последният от които бе пренесен на голям екран от Куентин Тарантино в криминалната драма Jackie Brown с участието на Робърт Де Ниро, Самюел Джаксън и Майкъл Кийтън.

The Switch е сюжетно свързан с Rum Punch и се явява негов предшественик от гледна точка хронологията на събитията – разделя ги период от 15 години. Хоукс ще се превъплъти в младия Луис Гара (Дениро), а Def – в Ордел Роби (Джаксън) – криминално проявени субекти, които си партнират при отвличането на Мики Доусън – съпругата на корумпиран брокер на недвижими имоти, базиран в Детройт.

Когато г-н Доусън отказва да плати откуп в замяна на своята "незаменима" съпруга, двамата са принудени с ревизират плана си, а разгневената Мики Доусън решава да си отмъсти, замесвайки ги в своя собствен план.

Бърел, който се асоциира преди всичко с превъплъщенията си в комедийни, най-често телевизионни продукции, но има зад гърба си роли в драматични ленти като Fur (с Никол Кидман и Робърт Дауни – младши) и Fair Game, а също така в блокбъстъри като The Incredible Hulk и National Treasure: Book of Secrets, ще влезе в образа на Маршъл Тейлър – очевидец на отвличането на Мики Доусън, в която тайно е влюбен, въпреки че е женен.

Сценарият и режисурата на лентата, чиято премиера е планирана за 2013 г., са поверени на Дан Шехтър (The Big Bad Swim, Goodbye Baby), а началото на снимките ще бъде поставено през месец май.

 

Сподели.