Красавицата и звярът 3D (Beauty and the Beast 3D)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012, 84 мин. Режисьори: Гари Трусдейл и Кърк Уайз. Сценаристи: Линда Улвъртън и Роджър Алърс. Озвучен на български от: Людмила Чешмеджиева, Кирил Бояджиев, Сава Пиперов Йорданка Илова, Петър Салчев, Пламен Захов, Венцислав Динов. Анимация.

За филма:

Една от безспорните класики на Walt Disney, "Красивицата и звярът" е филм, спечелил не само Оскар, но и сърцата на милиони зрители още с първата си поява си през 1991 година. След впечатляващия успех на 3D версията на "Цар Лъв", едва ли сте изненадани, че още едно от най-добрите заглавия на анимационното студио се появява в триизмерен вариант.

Интерпретация на класическата детската приказка, която присъства в различни варианти в почти всяка европейска култура, лентата впечатлява освен с изключително красивата си визия и с музиката си. Зад нейното създаване стоят Хауърд Ашман, автор на текстовете и композиторът Алан Менкен. Именно тя донася на филма престижното отличие на Американската Филмова Академия. "Красавицата и звярът" е и първата анимация, която е номинирана за в категорията за "Най-добър филм".

Историята:

Бел е умна, красива и мечтае за приключения. За да спаси баща си, тя попада в замъка на омагьосан принц превърнат в ужасяващ звяр. С времето, Бел започва да го опознава и се привързва към него, а единственото, което може да развали магията е истинската любов.


Сподели.