Symphony X се включват в Loud Festival 2012!

Pinterest LinkedIn +

Loud Concerts има огромното удоволствие да обяви Symphony X като поредната група, която ще вземе участие в дебютното издание на Loud Festival 2012. Пионерите на американския прогресив метъл ще свирят на 2 юни (събота) в парка на Летище София (до Терминал 2). Това ще е първото гостуване на бандата в България.

Петорката от Ню Джърси ще се качи на сцената непосредствено преди хедлайнерите - легендите от W.A.S.P., а в същия ден, както вече ви съобщихме, ще забият и полските дет/блек метъл машини Behemoth и италианската готик сензация Lacuna Coil

На следващата вечер - 3 юни (неделя), паркът на Летище София (до Терминал 2) ще бъде разтресен от тежката артилерия на Meshuggah, Annihilator и Slayer.

Скоро предстои да бъдат обявени и останалите групи, които ще пристигнат в България за първото издание на Loud Festival 2012, съобщават още организаторите от Loud Concerts.

Двудневни билети за мащабното събитие на цена от 99 лева са в продажба ексклузивно в мрежата на Eventim.

Билети за Loud Festival 2012>>

Напомняме, че освен страхотни групи, Loud Festival 2012 ще предлoжи на почитателите на тежката музика още много разнообразни атракции - ще присъства задължителният кран за бънджи скокове, фестивално радио, което ще звучи през целия период на феста, метъл караоке, на което феновете ще могат да покажат певческите си заложби, и мн. др.

Loud Festival 2012 ще има и собствена къмпинг зона, разположена в непосредствена близост до сцената на фестивала. Таксата за палатка ще бъде 5 лева за целия период на събитието, като билети за къмпинга също могат да бъдат закупени от касите на Eventim в страната.

Symphony X са една от основните фигури в съвременния прогресив метъл наред с имена като Dream Theater, Fates Warning и Shadow Gallery. Групата е сформирана през 1994 година в Ню Джърси от китариста Michael Romeo.

Албумите им The Divine Wings of Tragedy (1997) и V: The New Mythology Suite (2000) ги изстрелват към върха в прогресив средите, а с проекта от 2007 година - Paradise Lost, Symphony X постигат значителен комерсиален успех.

През юни 2011 година излезе осмият студиен запис на бандата от Ню Джърси - Iconoclast, който е най-успешният в дискографията на Symphony X досега.

Сподели.