"Светът на огън и лед" – вашият пътеводител в историята на Game of Thrones

Pinterest LinkedIn +

Тази богата на информация книга, придружена от разкошни илюстрации, е най-верният ви спътник във вселената на известните романи на Джордж Р. Р. Мартин.

Кой не е чувал за "Игра на тронове" и кой не е гледал сериала на НВО? Да говорим за феноменалния успех по екранизацията на романите на Джордж Р. Р. Мартин е като да обсъждаме български футбол и политика – една неизчерпаема тема.

За разлика от тях обаче, тук мнението ни е изцяло положително. И има защо. Вселената на поредицата е изваяна с невероятно усилие, магия и любов към детайла. В нея се преплитат десетки съдби, истории, битки и легенди. И ако в даден момент се почувствате малко объркани или пък усетите, че в съзнанието ви гори жажда за повече информация за тези уникални приключения, сигурно няма да сте единствените.

Тук на помощ идва "Светът на огън и лед" (цена 39 лв.).

Това е идеалният ви спътник във вселената на Джордж Р. Р. Мартин, който съдържа огромно количество подробна информация за героите и света на романите, включително и неща, които не са разкрити никъде другаде. Методично и в големи детайли са разказани историите на Железния трон, свалянето на Лудия крал и последвалите битки за надмощие.

Представени са всичките Седем кралства, тяхната митология, история, герои и легенди. Майсторски са описани кръвопролитни битки, дръзки подвизи и лицемерни предателства, каквито често съпътстват историите в "Игра на тронове".

В повече от 360 страници са разгърнати подробни родословни дървета на някои от най-известните благороднически фамилии, географски карти на познати и никога преди това невиждани места, както и много допълнения към сюжетите от сериала и книгите. Разбира се, някои от тези неща може да прочетете в интернет, но нищо не може да се сравни с това те да бъдат надлежно подредени и представени в писмен вид.Освен това книгата е придружена от над 170 красиви цветни илюстрации, от които герои и злодеи оживяват и създават страхотна фантастична атмосфера.

Още по-интересното е, че за да подреди цялата тази информация така, че да е полезна най-вече на милионите почитатели на труда му, писателят е прибягнал до помощта не на кого да е, а на самите фенове. Така в съставянето на "Светът на огън и лед"  се включват създателите на популярния фен сайт Westeros.org.

Независимо дали искате да научите още нещо за света на Вестерос или пък да затвърдите знанията си за едно или друго кралство, очаквайки премиерата на следващия сезон, "Светът на огън и лед" е незаменим приятел и спътник, канещ ви на едно фантастично пътуване.

Всъщност, дори и да не сте големи почитатели на творчеството на Джордж Р. Р. Мартин, книгата може да ви бъде доста интересна с майсторски разгърнатите истории и красивите илюстрации, които я превръщат в достойно попълнение за всяка библиотека.

Имайки предвид, че петият сезон на сериала вече е насрочен за месец април тази година, то със сигурност появата на "Светът на огън и лед" не би могла да бъде по-навременна.

Купи "Светът на огън и лед" ТУК

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.