Свали Stealth Bastard от създателите на Explodemon! безплатно (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Най-новата игра от създателите на изометричния екшън платформър Explodemon! – Stealth Bastard: Tactical Espionage Arsehole, вече може да бъде изтеглена през официалния й сайт (Stealthbastard.com) при това напълно безплатно. Британското независимо студио Curve описва заглавието, принадлежащо към същия жанр, като "Metal Gear Solid среща Super Meat Boy" и отчита над 15 000 даунлоуда 3 дни след премиерната й дата – 4 ноември.

През миналата седмица излезе и PC версията на Explodemon!, която се появи ексклузивно за PlayStation 3 през февруари 2011 г. и може да бъде закупена през GamersGate срещу 10 EUR. Запитан защо студиото е решило да издаде Stealth Bastard безплатно, продуцентът на играта, Ед Фиър, обяснява, че по този начин Curve разчитат да увеличат общността си и смятат, че ще направят най-добрата възможна реклама на Explodemon.

"Много хора, които са придобили представа от Stealth Bastard, ни пишат в Twitter, че биха платили 5-10 долара за играта, а други, че биха дарили определена сума, което е просто чудесно и е отличен индикатор за това колко страхотна е общността от фенове на независимите PC продукции", казва Фиър.

Пак той намеква, че при успех на Stealth Bastard, изразяващ се в нарастване на популярността и реномето на Curve Studio, не е изключено преработването на играта, която има редактор на нива, в заглавие от по-голям мащаб и прилагането на някакъв бизнес модел за монетизация. А ако тази схема проработи, следващите продукции на студиото вероятно ще бъдат издадени по същия модел.


Сподели.