Super Bowl 2012 с Мадона вече е история! Виж видео!

Pinterest LinkedIn +

На 53-годишна възраст, малко повече от месец преди появата на дванадесетия й студиен албум MDNA, Мадона направи първото си Super Bowl Half-Time Show, влизайки в историята на най-популярното спортно събитие в САЩ, наблюдавано от над 100 млн. телевизионни зрители.

Кралицата на попа излезе на сцената на Lucas Oil Stadium в Индианаполис около два часа след полунощ българско време на полувремето на мача между New York Giants и New England Patriots за 46-тата шампионска титла на Националната футболна лига (спечелен от The Giants), който за първи път в историята бе излъчван и в интернет.

До последно не се знаеше нито как ще е облечена, нито какъв ще бъде сетлистът й, с изключение на наличието в него на новият й сингъл, Give Me All Your Luvin', в който участват Nicki Minaj и M.I.A. И двете изпълнителки се присъединиха към Мадона за изпълнението на парчето, влизайки в ролитe на секси мажоретки, които изпълняват и във видеоклипа към него, направил своята премиера няколко дни по-рано.

Въпреки че скандализира със своя собствен последен видеоклип към новия си сингъл Stupid Hoe, забранен за излъчване по BET TV, не Minaj наруши "добрия тон", а M.I.A., показвайки среден пръст на камерата пред себе си. Особено чувствителни на тази тема след гафа с бюстието на Джанет Джексън през 2004 г., от тогава насам американските медии не рядко успяват да цензурират подобни неприлични жестове или реплики в реално време, но в случая NBC се оказаха "хванати в крачка", за което в последствие се извиниха.

Самата Мадона спази обещанието си и не заложи на подобен тип провокации. Облечена първоначално като Клеопатра, тя се раздели с част от облеклото си в хода на своя 12-минутен пърформанс, но без да става жертва на "неизправности в гардероба си".

Главно действащо лице в хореографията на шоуто, тя си партнира с няколко десетки танцьори и акробати на Cirque du Soleil, демонстрирайки отличната си физическа форма и професионализъм, ако не се брои бързо овладяното й залитане по време на Music – второто парче от сета й, в чието изпълнение се включиха Redfoo и SkyBlu от LMFAO.

За начало и край на шоуто, режисирано от дългогодишния й колаборатор Стюарт Прайс (Drowned World Tour, Re-Invention World Tour, Confessions Tour), Мадона заложи на още по-стари свои хитове – Vogue и Like a Prayer, изпълнявайки последната песен заедно със Cee Lo Green и смесен госпъл хор. След изчезването й от сцената сред гейзер от дим и светлина, в тъмното небе над стадиона изгря подобно на съзвездие посланието "World Peace" (Световен мир).

Все още липсват официални данни за аудиторията на Super Bowl 2012, чийто уебкаст можеше да бъде наблюдаван на живо само от САЩ както от PC, така и от мобилни устройства. Цените на рекламните тарифи за шоуто достигнаха рекордни стойности от 3.5 млн. долара за 30-секунден спот, а един от рекламодателите е платил фантастичната сума от $4 млн. на 1/2 мин. за своята реклама.


Сподели.