Street Down Funk Fest в подлезът на Президентството

Pinterest LinkedIn +

На 22.10 (петък), от 22.30 ч., в подлезът между Министерски съвет и Президенството, Geronimo Breaks ще представи Street Down Funk Fest. Музикалната част на феста включва DJ-и и МС-та от Лондон (Ragga Twins MCs, Deekline, Ed Solo, Donna Dee) и София (Chaves, Ogonek & Cooh, Acidtrip /hmsu/).

На партито ще могат да се видят още видео-анимации, брейкденс-шоу, BMX-демонстрации и др.

Паралелно ще тече и конкурс за най-добра парти-снимка, като победителят ще спечели постоянен пропуск за партита на Geronimo Breaks. Снимката ще бъде определена чрез гласуване на следните сайтове: www.avtora.com, http://drumandbass.cult.bg и http://techno.orbitel.bg. Снимки ще могат да се изпращат и на e-mail: geronimobreaks@abv.bg

Програмата и участниците са:

Room 1

Ragga Twins MCs /London, UK/
DJs:
Deekline /London, UK/
Ed Solo / London, UK/
Donna Dee /London , UK/
Chaves /Sofia, BG/

Room 2

Ogonek & Cooh
Acidtrip /hmsu/
Elena
Zenk
Vel.ass
Stoyan /magrathea/


Open B-Boy Circle & Breakdance Show by Sleepwalking2 Cru
& Donna Dee /London/

Video Animations

Photo Competition /best party picture/

BMX Flatland Demonstration

Вход - 6.00 лв.

Ragga Twins aka Flinty Badman и Deman Rocker започват своята кариера през далечната 1982 г., като MC-та на различни саунд-системи и успяват да пробият през 1989 г., с “Unity”, като под това име издават парчетата Iron Lady, Ugly Gal и Stush & Gunman.

През 1991 г. започват да записват за лейбъла “Shut Up And Dance!“ под името Ragga Twins и издават плочите Hooligan 69 и Illigal Gun Shot, които оглавяват английската класация за танцувална музика. Година по-късно издават албума си “Reggae Owes Me Money”, който става най-продаваният денс албум в Англия, включващ хитовете Wipe The Needle, Junggling, Spilffhead, Illеgal Gunshot и Hooligan 69. Уникалните им reggae вокали ги правят най-търсените MC-та през 90-те, което води до неимоверното популяризиране на jungle drum’n’bass стила. Заедно с друга легенда - Mc Shabba Ranks, Ragga Twins правят своето незабравимо английско турне, което вдъхновява и се явява отправна точка на повечето от днешните най-добри drum’n’bass MC-та (Skibadee, IC3, Fearless и др.)

През 1995 Ragga Twins подписват договор с музикалния гигант EMI, който издава вторият им албум “Rinsin Lyrics”, последван от внушително турне заедно с Eusabi. Година по-късно са признати за най-добрите drum’n’bass MC-та на Острова, Европа и САЩ. Но безценният камък в короната на Ragga Twins e съвместната им изява на една сцена с великия James Brown в Норвегия.

През 2002 г. работят с Aquasky върху албума им “Beat The System” издаден за Botchit & Scarper, който бележи началото на Ragga Twins в breakbeat сцената. Парчетата им с Aquasky – “Loko” и “All In Check” присъстват в сетовете на всички breakbeat ди-джеи по цял свят. През 2003 г. Ragga Twins са MC-тата на миксираната и издадена от dj Deekline breakbeat компилация “Hardcore Beats”, обявена за най-добрата в бранша от критиците “Dj Magazine”, “IDJ magazine”, “Knowledge”, “Breakspoll.com” и “Time Out”. Имат още съвместни проекти с артистите Sketch & Code, Ed Solo и TC Izlam.

В момента, Ragga Twins са едни от най-уважаваните и търсени drum’n’bass/breakbeat MC-та от всички ди-джеии, промоутъри и лейбъли. Те са част от Rawhill Cru, включваща още Mc’s Spyda, Daddy Fredy, Navigator, Imperial LP и Soultrain и Dj’s/producers E.Decay, Azazel, Royce, Krasq’n и ОCB. Няма голямо drum’n’bass парти без тях в Лондон или на Острова, защото те са от артистите, представящи jungle, reggae и drum’n’bass стила и настроението по най-точния начин. За тяхната първа визита в България с Deekline, Ed Solo и Donna Dee, Ragga Twins гарантират да взривят всички фенове с тяхното “chatting-style vocal” шоу!!!


Още след успеха на организираното през март от Geronimmo Breaks, парти Breakin’ News, Deekline и Donna Dee изявяват желание да станат резидент ди-джеи на вечерите организирани от Geronimo Breaks. Така през лятото те свирят на Breakbeat Summer Kicks и заедно с dj Malinna и невероятният скреч drum ‘n’ bass ди-джей JFB разцепват морските градове Варна, Царево и Созопол. Сега те ще са в компания с легендите Ragga Twins и drum’n’bass ди-джей/продуцент Ed Solo. В момента, Deekline е в челната петица на английската денс класация с ремикса му на парчето на Arman Van Helden “Ma Ma Ma”. “Dj Magazine” го обяви за "the most wanted man in breaks", а албумът му “Breaks, Beats & Blondes” за “албум на месеца” през юли.


“Dj Deekline e едно от имената на 2003 г., които задължително трябва да чуете” - това е съвета на най-авторитетното списание за електронна музика в цял свят – “DJ Magazine” и идва след изявите на Deekline в най-престижните лондонски клубове “Fabric” и “The End”, гостуванията му в Radio 1 на BBC и Kiss FM, след незабравимите му сетове в Испания пред 15000 души и първо място в Австралийската денс класация със сингъла му “4х4х4” от предстоящия му втори албум “Breaks, Beats & Blondes” за Botchit & Scarper. Списание “Time Out” пък обяви “Hardcore Beats” за копилация на 2003 г., която е миксирана именно от Deekline и издадена от собствения му лейбъл “Rat records”. Дискографията на Deekline включва и емблематичното парче “I Don’t Smoke”, което не само се продава в 120000 екземпляра, но и пополяризира breakbeat-звученето в цял свят.

Deekline записва с Freq Nasty плочата “Every Pose & Crew”, издадена за “Skint”, работи и издава парчета с най-известните drum & bass Mc-та – Skybadee, IC3 и Ragga Twins, а в момента ремиксът му за бащата на electro стила Arthur Baker се върти от всички топ ди-джеии.Негови парчета са включени в копилациите “Fabric Live” и “Pure Garage”.

Dj Deekline e свирил по всички по-големи фестивали на Острова и Европа, има самостоятелни турнета в САЩ и Австралия и един от най-уважаваните и ценени breakbeat артисти.Вторият сингъл от албумът му ще се ремиксира от самия MJ Cole.

Зад пулта, Dj Deekline има репутация на невероятен ди-джей, включващ в сетовете си breakbeat, miami bass, electro, funk, hip-hop, и garage умело съчетани с пронизващи акапели и размазващи скречове.Но настроението и атмосферата, която създава Dj Deekline не може да се опише с думи. Ето защо списание “Dj Magazine” Ви препоръчва да го чуете на живо.


Donna Dee e една от най-известните жени ди-джеи на международната breakbeat сцена.Тя е и уважаван саунд инженер, като в момента работи със самия ILS, върху новия му албум.

Miss Dee има издадени над 35 плочи, а албумът й “Spellbound” за лейбъла “Mechanoise”, спомага за изтласкването на breakbeat звученето от дълбокия лондонски ъндърграунд в края на 90-те.

Donna Dee е съорганизатор на най-посещаваната breakbeat вечер в Лондон - “Break Beat Connection”, която съчетава не само топ ди-джеи зад пулта като Krafty Kuts, Freq Nasty, Rennie Pilgrem, Plump Djs, Freestylers и мн. др., но и състезания по “body popping” танци, graffiti и skateboard.


Сподели.