Стръв 3D (Shark Night 3D)

Pinterest LinkedIn +

САЩ , 2011 г., 91 млн. Режисьор Дейвид Р. Елис Сценаристи: Уил Хейс, Джеси Студенберг С участието на Сара Пакстън, Алиса Диаз, Дъстин Милиган, Крис Кармак и др. Ужаси, Трилър

За филма:

На 12 август по световните екрани излезе петият филм от култовата хорър поредица The Final Destination, чиято предпоследна част, издадена през 2009 г., бе първата, заснета на HD 3D. The Final Destination 4 стана и най-доходоносният филм от франчайза, с приходи от над $185 млн. при бюджет от $43 млн., което доведе до промяна в плановете на Warner Bros. да "убият" сериите и съвсем скоро бе обявено, че работата по The Final Destination 5 е започнала.

Въпреки че засне не само TFD4, но и втория филм от поредицата, който постигна аналогичен успех като инкасира сумата от $92 млн., надхвърляща близо четири пъти вложената за реализацията му, бившият каскадьор Дейвид Р. Елис, направил режисьорския си дебют през 1996 г. с лентата Homeward Bound II: Lost in San Francisco на Disney, не стои зад издадения през август The Final Destination 5, чийто слоугън гласи "Смъртта никога не е била толкова близо".

Макар и от по-различен произход, смъртта е лайт (или по-скоро хард) мотив и в новата, седма поред  лента в дискографията на 58-годишния Елис, чиято кариера в киното стартира преди повече от 30 години с малки роли, преди през 1976 г. да се профилира в дублирането на опасни сцени, а 5 години по-късно – в координирането им. През 1986 г. той започва да работи като асистент режисьор, трупайки опит на снимачната площадка на блокбъстъри като The Matrix Revolutions и Harry Potter and the Philosopher's Stone.

Снимките на Shark Night 3D са осъществени през есента на 2010 г. с бюджет от едва $28 млн. в областта Арклатексома, разположена на границите на щатите Арканзас, Луизиана, Тексас и Оклахома, и на езерото Кадо. Актьорският състав на продукцията включва финалистка в най-гледаното телевизионно музикално шоу в САЩ – American Idol (Катрин Макфий), звезда от най-касовия филм на всички времена – Avatar (Джоуел Дейвид Муур), изпълнителя на ролята  на Флаш Томпсън в предстоящия The Amazing Spider Man (Крис Зилка) и др.

Преименуван от Елис на Untitled 3D Shark Thriller, Стръв 3D в крайна сметка излиза с оригиналното си заглавие (Shark Night 3D) и се прожектира както в дигитално 3D, така и в RealD (със стереоскопично изображение).

Историята:

Перфектно звучащата ваканция на седем колежани в семейната хижа на едно от момичетата, Сара (Пакстън), ситуирана на брега на живописно езеро в Луизиана, се превръща в зловещ сценарий от Survivor или Fear, който нито една телевизия на би излъчила поради твърде дословното и нережисирано привеждане в сила на т. нар. елиминации .

Всичко започва, когато футболната звезда Малик (Синкуа Уолс) излиза от соленоводното езеро с откъсната ръка. Умопомрачени от шока, приятелите му си дават сметка, че за да го спасят, трябва да го отведат до болницата на отсрещния бряг на езерото. Едва след като се качват в единственото превозно средство, с което разполагат, те разбират какво е причинило ужасяващата травма на Малик и че той няма да е единственият, приветстван по подобен начин от обитателите на езерото.


Сподели.