Стотици почетоха Велко Кънев на премиерата на "Още нещо за любовта"! Виж снимки!

Pinterest LinkedIn +

На 13 декември 2011 г. в Cinema City се състоя официалната гала премиера на новия български филм "Още нещо за любовта". Всъщност определението "нов" не е съвсем точно, тъй като по примера и на някои свои предшественици, и продукцията на режисьора Магдалена Ралчева се появява на екраните доста време след края на реализацията си, но по злощастно стечение на обстоятелствата, премиерата съвпадна със загубата на една от големите звезди не само в лентата, но и въобще в българското кино и театър – Велко Кънев.

Именно затова и събитието бе открито с едноминутно мълчание в памет на големия български актьор, когато всички 400 гости в залата станаха на крака при молбата на популярния ни кинокритик професор Вера Найденова.

За съжаление, изпълнението на Велко Кънев в "Още нещо за любовта" се оказа и последната му роля на голям екран, като мнозина могат да усетят и в самия филм, че при снимките той вече е имал сериозни проблеми с гласа си.

В актьорския състав пък прави впечатление появата на две от нашумелите имена в популярните ни ТВ сериали - Калин Врачански, набрал популярност със "Стъклен дом" и Симеон Лютаков със "Седем часа разлика".


Тук вероятно е любопитно да споменем, че и двете звезди всъщност дебютират именно в „Още нещо за любовта”, но по стечение на обстоятелствата, филмът идва на екран едва след като вече са известни с персонажите си в хитовите серийни заглавия.

Доста интригуваща е и появата в каста на екзотичната персийка Сепиде Делфоруз, която не е професионална актриса, а всъщност през миналата година завършва медицина, но не крие, че като цяло киното е успяло да я заинтригува.

Самият филм, който тръгва по кината в цялата страна от 16 декември, разказва за историческата личност д-р Иван Руменов - светило в българската хирургия и асистент на разстреляния от Народния съд проф. Александър Станишев. Сценаристът Георги Данаилов се е отклонил от историческите събития и е поставил героите в центъра на една вълнуваща история за силата на любовта и за отговорността, която идва с Хипократовата клетва.

Предлагаме ви кадри от официалната гала премиера на лентата, както и трейлъра на "Още нещо за любовта" броени дни преди появата й на екран. 


Сподели.