Steven Spielberg ще продуцира ТВ риалити шоу ала Star Academy за режисьори

Pinterest LinkedIn +

Американският режисьор, носител на Oscar, Стивън Спилбърг (Steven Spielberg) има нов проект, по-различен от всичко, което е правил до сега. Той се е заел да продуцира ново американско ТВ шоу за таланти, чиято цел да намери следващия кинаджия, който да постигне най-малко неговата слава.

Наречено "On The Lot", шоуто ще стартира по-късно тази година по Fox като победителят в него ще има възможността да подпише договор с водещата студия Dreamworks, на която Спилбърг е съосновател. Все още не е известно доколко Спилбърг ще се появява пред камерите на "On The Lot", което ще следва формата на американското Star Academy - American Idol, което е ТВ програмата с най-висок рейтинг в САЩ. И в новото шоу всяка седмица ще отпада по един от участниците в резултат на вота на зрителите.
 
Предварителното търсене на таланти и кастинга ще приключат с избора на 16 финалисти, които ще се озоват в Холивуд, разделени на отбори и ще получават по една мисия седмично - да заснемат по един кратък филм.
 
Всеки филм ще трябва да се вписва в различен жанр, като режисьорите ще разполагат с екипи със професионални сценаристи и актьори, които да удовлетворяват изискванията им.
 
"Ако участниците в шоуто са достатъчно креативни и имат оригинални идеи, много е възможно да привлечем дори холивудски знаменитоси, които да участват в проектите им", казва говорителят на Fox, цитиран от BBC.
 
Готовите филми ще бъдат прожектирани пред публика и жури, включващо филмови критици и представители на индустрията. Най-неуспешната лента ще струва оставането в шоуто на своя създател.
 
"През цялата си кариера съм се стремил да предоставям най-различни възможности за реализация на нови таланти и да им осигуря успешен старт", казва Спилбърг, според когото новото шоуто ще "отваря много широко вратите" пред онези, които успеят да докажат качествата си.
 
Освен него, продуцент на шоуто за телевизията ще е Марк Бърнет (Mark Burnett), който стои зад продукции като "The Apprentice" и "Survivor".
Сподели.