Steven Spielberg прави екранизация на “Война на световете”

Pinterest LinkedIn +

След “Специален доклад” (Minority Report), Стивън Спилбърг (Steven Spielberg) и Том Круз (Tom Cruise) се събират отново в друг, не по-малко амбициозен и мащабен проект - “Война на световете” (War of the Worlds). Научно-фантастичния трилър се очаква по световните екраните през лятото на 2005 г.

Дакота Фaнинг (Dakota Fanning), Тим Робинс (Tim Robbins) и Миранда Ото (Miranda Otto) са другите главни изпълнители в последната екранизация на sci-fi трилъра. Инвазия на марсианци, облъчване с дезинтеграционни лъчи, които човешката цивилизация не може да обезвреди и с най-големите си технологични постижения и борбата на човечеството за оцеляване, са основните отправни точки в историята.

Филмът ще бъде завършен до лятото на 2005 г. - почти година по-рано от първоначално замислените срокове.

Холивудската продукция, позната от едноименния ТВ сериал преди години, е базирана на романа на Хърбърт Уелс (Herbert Wells) “Война на световете”. Творбата е публикувана за първи път през 1898 г., но става известна след представянето й като радио-пиеса през 1938 г.

По време на първото й излъчване, студен и бездушен глас заявява намеренията си за унищожаване на човешката раса, със застрашителна интонация, бавно, но сигурно. Това става в нощта на Хелоуийн, но слушателите изпадат в масова истерия, приемайки за истина атакуването на земята от страна на марсианци.
Сподели.