Стартира затворената бета на Steam за Linux

Pinterest LinkedIn +

Бета тестовете на новата версия на Steam, предназначена за PC потребителите, предпочели Linux пред Microsoft Windows, вече са в ход.

1000 души имат възможността да свалят и играят през клиента на Steam 26 заглавия, адаптирани за Linux, сред които Dungeons of Dredmoor, Frozen Synapse, Trine 2, Team Fortress 2 и Serious Sam 3: BFE.

По данни на Valve, над 60 000 души са се записали за участие в бета тестовете на Steam on Linux, а броят на тестерите ще се увеличава поетапно ден след ден. Linux поддръжката на Steam става факт броени дни след премиерата на Windows 8.

Президентът на Valve, Гейм Нюъл, е сред най-върлите критици на новата OS на Microsoft и многократно е заявявал намерението си да инвестира време, сили и средства в бързото разрастване на платформата за Linux.

"Потребителите на Steam не са преставали да ни молят да добавим поддръжка за Linux. Извънредно сме щастливи, че можем да предоставим всички тези форми на забавление и да се социализираме с потребителите на тази отворена, приветлива платформа", казва се в изявлението на Нюъл.

Сподели.